nauka jezyka

Temat przeniesiony do archwium.
WItajcie wszyscy piszcie prosze che sie nauczyc jezyka hiszpanskiego chociaz podstwa bo wkrotce wyjezdzam ale chcialabym chociaz sie co nieco nauczyc do wyjazdu!
sabuniatko juz ci pomogę nawet z tym hiszpańskim wole to niż tłumaczyć jakieś głupie teksty dziewczyna co szaleją za Hiszpanem bo ten im mrugnął oczkiem
Jak sie chcesz nauczyc to albo na kurs, albo podrecznik dla poczatkujacych w reke i na pamiec. Niestety jesli zostalo Ci malo do wyjazdu to powinnas zakuwac ostro i po kilka godzin. Pomoga kasety, plyty z muzyka, filmy po hiszpansku, hiszpanska telewizja. Nie przejmuj sie, ze bedzie Ci sie wszystko mylic, bo bedzie. To najzupelniej normalne. Naucz sie jak najwiecej przydatnych slowek (jak jedziesz pracowac to zwiazanych z praca, godzinami, papierami jakie musisz zalatwic itd.), nie zapomnij o chociaz podstawowej gramatyce.

I jeszcze raz, najwazniejsze sa checi, motywacja. Nie zniechecaj sie a zobaczysz jak dobrze pojdzie :)
dzieki za info tylko,jeszcze jedno mozesz mi polecic jakies na poczatek?!
temat rzeka ;] looknij w wyszukiwarce ;p
or
http://www.hiszpanski.ang.pl/poczatek_8099.html
Witam,to mój pierwszy wpis...chciałam Cię zapytać czy znasz książkę "język hiszpański dla początkujących" Oscara Perlina? jeśli tak to co o niej sądzisz?dopiero zaczynam naukę i nie wiem czy dobrze wybrałam.zależy mi na tym żeby ta nauka szła w miarę sprawnie, pisze teraz prace licencjacką i różnie to bywa z wolnym czasem, a po obronie chcę wyjechać...pozdrawiam :)
Popełniłam mały błąd bo skierowałam pytanie do jednej osoby a chciałabym żeby pisał każdy kto coś wie na ten temat... buźka
Książkę Oskara Perlina zmają tu wszyscy i większość już tyle razy wypowiadała się na ten temat.... że kolejny raz nie chce mi się nic pisać na temat tej książki :)
Moja rada: wpisz w wyszukiwarkę po prawiej stronie "Perlin" i poczytaj.
No dobra, dwa słowa ;).
Wg mnie dobrze wybrałaś. Ja uczyłam się hiszpańskiego z tej książki i się w miarę dobrze nauczyłam. Brak obrazków (niektórzy twierdzą, że to wada), gramatyka dobrze wyjaśniona, typowa książka dla samouków.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia