Liceum - hiszpański od podstaw

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,

Zamierzam od 1 klasy liceum uczyć sie hiszpańskiego. Oprócz 2h tygodniowo w szkole chcę zapisać sie na kurs w szkole językowej. Czy pozwoli mi to na w miare bezproblemowe zdanie matury podstawowej z hiszpańskiego? Język łapię dosyć szybko (z angielskim nie miałem problemów, zdałem CAE w zeszłym roku), ale martwi mnie to, że do matury tylko 3 lata. Zdążę?

Pozdrawiam.
moim zdaniem przy odorbinie wysiłku podstawową powinienes ladnie zdać bez prblemu :)
Lubię takie pytania. Skąd my mamy wiedzieć czy ty zdasz mature to wiesz tylko ty . Takie pytania są napoziomie: "Czy jak śliwki wyrosną na jabłoni to to są dalej śliwki, czy jabłka" . Brać się za nauke a nie pytać o bezsensowne rzeczy!
po to chodzisz do szkoły, żeby zdać maturę ... prawda ?
no prawda, więc co to za pytanie ?!
acercapo, mimo chodzenia do szkoly wiele osób nie zdaje matury :) Poza tym nie trzeba byc od razu niesymaptycznym, przeciez to tylko pytanie i nie musicie na nie odpowiadac.. un poquito de comprensión, chicos :P
No wiesz, jak będziesz się tak z kazdym cackać to ja gratuluje pomysłu. Ale większość zdaje. Jeżeli idzie do LO to już znaczy że wie czego chce i ma coś w głowie. Dalej zależy od niego, poprzednik miał rację co do tego pytania. Skąd ktoś może wiedzieć czy zda on hiszpański. Nie sądzisz że pytanie jest głupie ... Mi się kojarzy z tym jak jakaś piżama zapytała ile jest słów w języku hiszpańskim ;/ Ludzie mają pomysły. A poza tym założeniem szkoły ponadgimnazjalnej jest PRZYGOTOWANIE I W EFEKCIE ZDANIE MATURY ! Więc ?
pozdrawiam :)
ja nie ejstem niesympatyczny tylko mówie co myślę
wolność wypowiedzi, prawda ? no prawda hyhy :)
Dzięki za miłe odpowiedzi =). Chodziło mi tylko o to czy 3 lata wystarczają na przygotowanie do tej matury. Pytanie ma sens, a osoby które tak bardzo zostały nim urażone przepraszam i serdecznie pozdrawiam ;D.
Nikt nie jest oburzony!! Tylko na tym forum jedyne pytania to:
1. Jaki mam kupić podręcznik.....
2. Czy zdam maturę.......
3. CZy mam się uczyć hiszpańskiego i włoskiego itp.
Poprostu czasem warto przeszukać forum niż pytać 100 raz o to smo ;-)
ja sie przygotowywalam dwa lata do matury w dodatku rozszerzonej i zdalam wg mnie bardzo porzadnie jak na kogos kto uczyl sie sam :D wiec na pewno w liceum Ci sie uda :*
no spoko, rozumiem, że to moze troche niefortunne pytanie..ale tak czy owak wydaje mi sie ze wszytsko mozna powiedziec w milszy sposb :) poza tym, nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Ty tez zadawales swego czasu pytania o maturę czy podręcznik.. :)))
No tak ;) Pytanie o mature nie trafione, bo bez odpowiedzi ;] Zresztą mówie co myśle. Może i ma wyraz niesympatyczny. Taki jestem ... Może masz rację, ale jego pytanie było naprawdę dziwne ;] Ale cóż ;] Basta
Ja się uczyłam hiszpańskiego tylko w liceum (3 lata), nie chodziłam na żadne kursy, korepetycje itp. tylko tyle co w szkole i w domu i myśle, że swojej matury (podstawowej) nie muszę się wstydzić (85%) :) Życzę powodzenia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia