Co to za podrecznik?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
mam taki problem: posiadam kilka stron ksera z pewnego podrecznika i probuje ustalic, co to za ksiazka. Dla przykladu podaje:
na stronie w lewem gornym roku znajduja sie numery tematu na takim ciemniejszym tle w kwadraciku i obok jest tytul tematu, np. Na stronie 106 ten ksiazki, temat nr 49 o ttule: "quiero, mido, sueno... Presente de indicativo: verbos irregulares (1)". SDalej sa takie tabelki z odmiana czasownikow, a potem zaczynaja sie ejercicios.

Wie moze ktos co to za ksiazka, moze ktos posiada?
Jest to ksiazka, w ktroej jest duzo przykladow z gramatyki.
A jakie wymiary ma kwadracik??
bedziesz potrzebowal pomocy kiedys, mam nadzieje, ze tak samo ci ktos odpisze.
Przecież ja powaznie pytam. Jesli kwadracik jest prostokatem o wymiarach mniej więcej 12 x 24 mm (ustawiony "pionowo") to moze być Uso de Gramatica Española.
uklad stron podobny jest do Uso, ale prostokacik jest w poziomie... i jest w nim tylko liczba. W Uso przewija sie to slowo gdzies na stronach, zas z tych kartek, ktore posiadam nie mozna wywnioskowac co to za ksiazka, bo na dole, do gory nigdzie nie ma wzmanki o tytule. Ale tak jak mowie, uklad strony jest bardzo podobny, moze to uso 2 albo 3...
To jest podrecznik czy jakas gramatyka z cwiczeniami?
gramatyka, sama gramatyka i cwiczenia.
Może aprende albo abanico? A może jakieś ćwiczenia?
Możesz gdzieś umieścić skan lub zdjęcie tej strony?
Wtedy może znajdziemy
mam ta ksiazke, to USO
Mam pewne wątpliwości czy to uso.Uso ma max 35 tematów a tu był jako przykład wspomniany temat 47.
Przepraszam: temat 49.
jest bardzo wiele ksiazek z serii USO, tej o ktorej mowie nie ma jeszcze raczej w Polsce
Temat przeniesiony do archwium.