Wawrykowicz - Hiszpański. Gramatyka funkcjonalna

Temat przeniesiony do archwium.
witam,

czy ktoś uczył się z tej książki lub miał możliwość zajrzenia do niej i mógłby napisać króciutką recenzję czy warto ją kupić? nie mam możliwości wzięcia jej do ręki, więc proszę Was o opinię na temat tej książki. szykuje mi się zamówienie w księgarni internetowej, więc muszę się zdecydować. przy okazji zamawiam 2 części uso (inter., av.) - czy "gramatyka..." wawrykowicz będzie dobrym dopełnieniem do tego?

zależy mi na szybkiej odpowiedzi.
Mam tą książkę ale za dużo przydatniejszą pozycję uważam Uso.
Można kupić ale można też ją zastąpić inną pozycją o charakterze teoretyczno-opisowym.
Z książek autorstwa Wawrykowicz lubię natomiast Słownik Gramatyczno-Stylistyczny wydawnictwa Europa.
I zaglądam do niego dość często.
No i zapraszam na naszego chomika;-)

Na chomikuj.pl Zenek1234
Uso intermedio jest w trakcie skanowania i na pewno wkrótce trafi na chomika ;-)
co do "gramatyki funkcjonalnej" jeszcze, to czy jest to w miarę przejrzyste uporządkowanie głównych zagadnień gramatycznych? jako główną książkę do gramatyki na pewno będę traktować uso, ale myślę, że przydatne byłoby dla mnie uporządkowanie tego wszystkiego w jakiejś książce po polsku - napisz mi tylko, czy jako taka "gramatyka funkcjonalna" może być przydatna.

a naszą stronę na chomiku znam, wrzucałam ostatnio kilka piosenek :)

pozdrawiam :)
dla mnie wada ksiązki "Gramatyka funkcjonalna" jest zupelny brak wytłumaczenia czasów (jak zreszta nie wiadomo czemu w wiekszosci ksiazek do gramatyki hiszpanskiej) a czasy wcale nie są oczywiste, ja bym ich trudność stosowania porównała z angielskim...
Generalnie tłumaczenia zagadnien w tej książce troche mi brakuje...
A czy ktoś miał już te nową książkę Comunicate sin problemas z Cd? Zastanawiam sie, czy warto ją kupić? Jestem średniozaawansowana
Odnosząc się do komentarza liv6, czy ktoś może polecić książkę, w której czasy SĄ wytłumaczone? Chętnie kupiłabym książkę do gramatyki (raczej po polsku), w której byłyby one w miarę obszernie wyjaśnione.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia