Fiszki Very Easy - co o nich sądzicie??

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanko: czy ktoś z Was korzysta albo korzystał z fiszek "Very Easy"?? Co o nich sądzicie, czy wygodnie się z nich korzysta?? Warto kupić??
Korzystam,wygodnie je ze sobą zabrać bo są pakowane w małym plastikowym pudełeczku.
Ale to po prostu tekturowe dwustronne kartoniki do opisywania.Ja kupuje bo oszczędza mi to czas na ich samodzielne robienie.Ale chyba coś takiego poza tym pudełeczkiem można też zrobić samemu.
Moja nauczycielka szwedzkiego uczyła się rosyjskiego i robiła sobie takie karteczki samodzielnie, pisała też słówka na pocztówkach ze zdjęciami różnych przedmiotów, owoców.Wzrokowcom na pewno to pomaga.
Dzięki za odpowiedź. Przetestuję na sobie ;) Do samodzielnego robienia karteczek jestem za leniwa :P Ciekawe jak się sprawdzą w moim przypadku. Zobaczymy, czy będe miała tyle chęci, żeby się w ten sposób uczyć.
Wedlug mnie zrobienie wlasnorecznie fiszek ze slowek, ktore akurat sie przerabia jest o wiele skuteczniejsze. Jezeli bedziesz uczyla sie slowek z gotowych fiszek, tylko niewielki procent pozostanie w pamieci 'czynnej'.
Ale te fiszki są "gotowe" tylko w znaczeniu gotowego kartonika. Słówka się samemu wpisuje :) Aż taka to nie jestem ;) hehe
Kiedys robiłam sama fiszki,ale to ogromna strata czasu,w to miejsce zamiast sama robic mozna sie sporo nauczyć.Powiedzcie co sadzicie o tych fiszkach i czy polecacie tą forme nauki słowek,a może macie swoją jakąś?
Nigdy nie korzystałem z własnych pomocy,za bardzo jestem leniwy tak więć nie uważam zeby robione fiszki własnoręcznie były czymś dobrym.Tak jak ty uważam że to strata czasu,lepiej sobie kupic orginalne i w to miejsce co miało by się samemu robi uczyć się a nie tracić czas na jakeś roboty.
No tak, ale zauważ, że jak robisz sam/sama sobie fiszki to uczysz się tego czego chcesz lub czego aktualnie potrzebujesz się nauczyć.
Poza tym, tak zupełnie na marginesie, fiszki Very Easy o których tu mowa, to gotowe kartoniki, na które tylko trzeba powpisywać słówka [a pisząc je też coś zostanie w głowie :)], więc robota w sumie niewielka.
Po pewnym czasie ich użytkowania mogę stwierdzić, że są dość pomocne, ale jestem zbyt roztrzepana żeby do nich zaglądać....czasami poprostu zapominam, muszą być gdzieś na wierzchu.
no to jednym slowem fiszki są warte polecenia i kupienia.Prawda?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia