nauka gramtyki

Temat przeniesiony do archwium.
Hola! Chciałbym sobie kupić jakąś dobrą książkę do języka hiszpańskiego, w której będą opisane wszystkie czasy gramatyczne. Tylko na nich mi zależy. Począwszy od najłatwiejszego, najpowszechniej używanego, skończywszy na tych najtrudniejszych. Chciałbym, żeby wyjaśnienia, kiedy danego czasu używamy i wyjaśnienia trudniejszych zdań były napisane w języku polskim. Co polecicie?
Ja korzystam z tej książki:

http://www.bookcity.pl/index.html?pid=5902

zawiera wszystko co niezbędne :)
A czy aby na pewno są w niej opisane wszystkie czasy gramatyczne? :)
Z góry dzęki. :P
W KAZDYM podręczniku dla dorosłych do nauki jakiegokolwiek języka są opisane WSZYSTKIE czasy gramatyczne.
Nie w KAZDYM podręczniku dla dorosłych do nauki jakiegokolwiek języka są
opisane WSZYSTKIE czasy gramatyczne.
W "ABC j.hiszpanskiego" M.Szczepek opisane sa tylko trzy podstawowe czasy.
Nie polecamy.
No, jak sama nazwa wskazuje, jest to tylko 'abc' , dalej nie ma :-)
znasz ten "podrecznik"?
A na powaznie to w dobie internetu nie widze sensu kupowania ksiazki skoro Ci tylko na czasach zależy. Istnieją dziesiątki polskich stron z opisami, wystarczy wpisac w google'a , ewentualnie wydrukowac sobie co najobszerniejsze opracowania jezeli lubisz 'papier' .
W tej konkretnej książce jest wszystko - czasy, tryby, strony, konstrukcje, wszystko wytłumaczone po polsku, na przykładach. Prócz tego tablice koniugacyjne (nietrudno się z nich nauczyć korzystać) z obszernym spisem czasowników nieregularnych i częściowo nieregularnych z odniesieniem do odpowiedniej tablicy, rekcja czasowników + uwagi odnośnie latynoamerykańskiej odmiany. Internet internetem, mimo to u mnie książka mocno sfatygowana bo ciągle w użyciu :) Pozdrawiam :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia