Uso

Temat przeniesiony do archwium.
Uczę się hiszpańskiego od półtora roku i ostatnio postanowiłem, że będę przerabiał ćwiczenia "Uso". Nie wiem jednak jaki poziom mam wybrać. Dodam też, że w przyszłym roku szkolnym zdaję maturkę podstawową i zależy mi na tym, by przygotować się do niej bardzo dobrze. Przygotowuję się niestety samodzielnie, gdyż w mojej szkole hiszpański jest jako język dodatkowy, którego uczymy się tylko trochę. A więc, jaki poziom radzicie rozpocząć??? Pozdrawiam!
zacznij od drugiej części: intermedio, po półtora roku to spokojnie dasz radę...

Ja uczę się 5 lat i w tym roku czeka mnie matura rozszerzona. Mam zamiar zacząć od pierwszej części :) przypomnę sobie podstawy podstawy, bo w tej pogoni, czasami zastanawiam się nad błahostkami.

Saludos:*
Nie wiem czy juz zakupiles serie USO, ale jak nie, to polecam znacznie lepsza i zdecydowanie czytelniejsza serie wyd. SGEL 'Aprende Gramatica y Vocabulario'. Sklada sie z 4 poziomow(od A1 i B2). Mam USO i "Aprende.." i naprawden nie moge nadziwic sie popularnosci tej pierwszej i nieznajomosci tej drugiej. Na stronie SGEL mozna pobrac przykladowe strony kazdej z czesci.
Dzięki serdeczne za odpowiedzi:)
na serio to "Aprende..." o wiele lepsze?

bo właśnie zamierzałam kupić USO, z którym miałam do czynienia na lekjach, ale widzę, że ceny są podobne...
Fraggolka, pytanie do Ciebie: Od którego poziomu wg. Ciebie powinienem zacząć, gdybym zdecydował się na korzystanie tej książki? Saludos!:)
Trudno mi powiedziec od ktorej czesci powinienes zaczac, bo nie wiem na jakim jestes poziomie. Tutaj masz spis tresci i przykladowy rozdzial z drugiej czesci(A2):

http://www.sgel.es/ELE/ficheros/materiales/downloads/AGV_2_516.pdf

Tutaj link do 3 czesci(b1):

http://www.sgel.es/ELE/ficheros/materiales/downloads/AGV_3_630.pdf

Mysle, ze I czesc mozesz sobie podarowac, bo zawiera ona podstawy.

Naavi, dla mnie USO jest przede wszystkim kompletnie nieczytelne i nieprzyjazne w kontakcie;) Wiekszosc materialu sie na pewno pokrywa, ale jest on dla mnie lepiej przedstawiony w "Aprende..", takze USO sobie lezy na polce. Jak interesuje cie USO intermedio, to chetnie odsprzedam;)
ja też jestem zainteresowana, ale martwi mnie że w tej książce nie ma nic po polsku, to prawda?
Tak to prawda, ta książka jest cała po hiszpańsku. Ja przerabiam teraz "Intermedio" i powiem Ci, że nawet sobie radzę. Na jakim jesteś poziomie z hiszpańskiego? Jeżeli na B1 (tak jak ja) to myślę, że śmiało możesz po nią sięgać. Inna sprawa jeżeli dopiero zaczynasz naukę. Polecałbym wtedy jakiś dobry podręcznik po polsku i do rozwiązywania ćwiczeń właśnie książkę "Uso". Ostatnio wyszła bardzo dobra książka do gramatyki wydawnictwa Edgard. Link do niej: http://www.jezykiobce.pl/hiszpanski_gramatyka.php . Korzystam z niej i polecam jak najbardziej!:) Pozdrawiam!
wielkie dzięki;). z gramatyki na takim barrdzo małym poziomie ale ze słownictwa na takim a2, ale podoba mi sie ten edgard i chyba jego wybiore.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia