Książka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Czy na poziomie B2 można zacząć czytać jakieś lekkie książki po hiszpańsku??? Pytam, bo nurtuje mnie to pytanie i chciałbym uzyskać odpowiedź. Pozdrawiam:)
a sprawdzałeś już ?:):)
ja czytam.
A mogłabyś powiedzieć jakie:)
wybaczcie off topic
TuSuenio w gdzieś na forum pisałaś, że masz USO w pdf, czy mogłabyś przesłac, albo na jakiegos megauplada czy innego chomika wrzucic? [email]
Teraz czytam akurat "Arráncame la vida" pewnej meksykańskiej autorki, tylko, że akurat chyba tak książka do najłatwiejszych nie należy - ja po prostu wolę czytać coś co mnie interesuje nawet jeśli jest trudniejsze - wtedy mam większą motywację:)

Mam harlequina po hiszpańsku który jest sporo łatwiejszy, ale kompletnie nie leży mi taka tematyka:D

A nie masz szansy w księgarni spojrzeć na kilka książek? - najłatwiej jest przeczytać jakąś stronę gdzieś w środku i wtedy wiadomo czy wystarczająco proste.

Aha, no i o wiele łatwiej czyta mi się gazety/ magazyny niż książki - więc może od tego zacząć?
www.librosdeluz.net polecam tą stronkę jest troche książek do ściągnięcia za darmo i naprawdę można sobie coś wybrać. Z resztą w internecie można znaleźć wszystko po hiszpańsku. Nawet polskie książki ja tak czytałam Zbrodnię i Karę na przykład :D
da się coś zrobic?? odp, prosim

nio i jeszcze pomyłka w mailu [email]
Co prawda Coelho pisał po portugalsku, ale jego tłumaczenia na hiszpański dosyć dobrze się czyta.
Chyba, bo za bardzo go nie lubię, ale właśnie zaczęłam czytać "Veronica decide morir" i czyta mi się to bardo dobrze.
W pdf-ie znalazłam:)
Hola !

jest już na chomiku zenek1234 :)
przejrzyj sobie :)
przepraszam za zwłokę :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia