Sprawdzenie umiejętności

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Czy wie ktoś może, gdzie można rozwiązać w internecie jakieś testy, żeby sprawdzić na jakim się jest poziomie, jeżeli chodzi o hiszpański?:) Z góry dziękuję za odpowiedź!
tak, np. na stronie instytutu cervantesa - gramatyka, słuchanie i czytanie - chyba ok. 60 punktów, a potem wynik:)

http://ave.cervantes.es/

kliknij na 'prueba de nivel'
Dzięki:) Rozwiązałem ten test i mój wynik to B1.3 B1.4. La Belle, jak sądzisz, ten wynik rzeczywiście określa poziom na jakim się jest?:) Pozdrawiam!
JUŻ go rozwiązałeś, czy wcześniej go rozwiązałeś?
:)

Tak naprawdę żaden test do końca nie jest w 100% miarodajny - bez rozmowy z lektorem i bez zobaczenia jak UZUPEŁNIASZ ćwiczenia gramatyczne a nie tylko wybierasz a, b, c lub d trudno jest dokładnie stwierdzić - to jest tylko wskazówka.

Poziom, który ci wyszedł to mniej więcej poziom B2 wg poziomów Rady Europy - taki wyższy intermedio.
Ale.... tak jak napisałam - wszystko zależy jak wyglądają inne sprawności.
Możesz spróbować zrobić jakieś inne testy online, ale to też będzie tylko ogólna wskazówka.

Pamiętam, że jak za pierwszym razem trafiłam na ten test wynik który otrzymałam bardzo mnie rozczarował - bo myślałam, że 'umiem' więcej.
Kiedy ostatnio go zrobiłam jeszcze raz zdziwiłam się jeszcze bardziej - bo uzyskałam prawie max wynik, co oczywiście jest miłe, ale w żaden sposób nie odzwierciedla mojego prawdziwego poziomu - pokazuje jedynie, że jak się dużo czyta i ogląda to daje to dobre rezultaty:D
Wcześniej rozwiązywałem ten test, chodziło mi raczej o inne. Nie mogłem znaleźć więc zapytałem. Miałem wątpliwości co do tego czy ten poziom odpowiada moim umiejętnościom i chciałem to sprawdzić gdzieś indziej:) Tak czy inaczej, dzięki za linka:)
Na B2 to na pewno nie jestem:). Oglądam filmy po hiszpańsku i czasami nie rozumiem kilku zdań pod rząd. Myślicie, że jest sens oglądać filmy teraz? Czy lepiej poduczyć się ze słownictwa i później wziąć się za oglądanie?:)
>Na B2 to na pewno nie jestem:).

czyli pewnie jesteś taki B2 jak ja C2.
Tak jak mówiłam... testy kłamią:)

Możesz wejść jeszcze na stronę jakiejś szkoły językowej i wypełnić test kwalifikacyjny - tylko wtedy najczęściej musisz podać swój email.

>Czy lepiej poduczyć się ze słownictwa i później wziąć się za
>oglądanie?:)

Z uczeniem nie jest tak, że najpierw jedno a potem drugie, najlepiej próbować ćwiczyć wszystkie zdolności jednocześnie.

Oglądaj seriale - jest o wiele łatwiej niż z filmami.
np. spójrz na tę stronę:
www.tumejortv.com
- można tam oglądać seriale online albo ściągnąć.
Na stronach tv hiszpańskiej też są.

Ja np. oglądam m.in. polecany tu el Internado to przy pierwszym sezonie byłam bliska zakupu oryginalnej płyty - po to tylko, żeby mieć napisy, ale potem się przyzwyczaiłam.

Że nie rozumiesz wszystkiego to normalne - długo jeszcze tak będzie. Ale jeśli jesteś w stanie śledzić akcję i COŚ rozumiesz, to po jakimś czasie będzie łatwiej i łatwiej...
Ja moge sprawdzic poziom znajomsci hiszpanskiego...
Tyle, ze...pewnie do niczego Ci sie to nie przyda...
Myślicie, że ten serial 'El Internado' nadaje się do oglądania na poziom B1?:)
a dlaczego po prostu nie spróbujesz?
:)
A na jakiej stronie mogę znaleźć cały pierwszy sezon, bo na YouTube jest tylko pierwszy odcinek pierwszego sezonu:)??
Każde dziecko oglądając chociażby bajki uczy się języka nie znając jego zasad gramatyki itd., dlatego ja np. oglądnęłam ostatnio Król Lew w wersji hiszpańskiej i bardzo mi się spodobała taka forma nauki :)

Seriale jak dla mnie to obowiązkowo, z tym, że w tłumaczeniem.
>A na jakiej stronie mogę znaleźć cały pierwszy sezon, bo na YouTube
>jest tylko pierwszy odcinek pierwszego sezonu:)??

??
Przecież podałam adres strony.
Rzeczywiście, sorry nie zauważyłem:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka