Jaki podręcznik?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Właśnie zaczynam się uczyć hiszpańskiego i zastanawiałem się jaki podręcznik będzie lepszy czy Prisma comienza czy Prisma Fusión (A1+A2)? Zna je ktoś może i doradzi? :)
My zaczynaliśmy w liceum od Prisma Comienza (ale wersja Fusión jeszcze wtedy nie istniała). Może nie jest to najlepszy podręcznik, ale chyba jedyny albo jeden z dwóch wtedy dopuszczonych do korzystania w szkołach.
Comienza to jest tylko A1, a Fusión połączenie dwóch pierwszych poziomów, więc...no nie wiem, co tu porównywać. Ta druga jest pewnie nastawiona na szybsze pokonanie tych dwóch poziomów.
Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się, czy na pewno chcesz zaczynać naukę od typowego podręcznika do nauki na zajęciach w szkole/grupie. Bo chyba chcesz uczyć się samodzielnie? Jest masa różnego rodzaju samouczków. Chociaż...no zależy co kto lubi i z pomocą czego najlepiej mu ta nauka wychodzi. Bo możliwości teraz jest naprawdę masa.
Nie wiem, czy w czymkolwiek pomogłam tym luźnym wywodem, ale...może akurat :)
Dzięki za odzew ;)
No jakoś samouczki mi nie podchodzą, zbyt tam wszystko jest skondensowane jak dla mnie. Chciałem sam zrobić sobie poziom A1/A2 i potem może kogoś znaleźć do pomocy na B1 (podobnie robiłem z francuskim). Chciałem zdobyć Espanol de pe a pa ale tego nigdzie nie mam poza pdf, a taki format nie zbyt mi odpowiada. Słyszałem właśnie, że Prisma jest ok.
Cześć! Ze wszystkich podręczników z jakimi miałam styczność najbardziej przypadł mi do gustu Nuevo Ven (wyd. Edelsa). To naprawdę dobry podręcznik. Tutaj teoria jest wyjaśniana, natomiast Prisma idzie do przodu bardzo szybko, ale brakuje w niej czegoś...
To moja skromna opinia.
Pozdrawiam ;)

« 

Pomoc językowa

»

Sólo en español