slownik

Temat przeniesiony do archwium.
czesc :)
czy ktos moze mi polecic jakis dobry slownik hiszpansko polski i polsko hiszpanski, zeby mial duzo przydatnych hasel, ale nie od razu w 10 tomach...??
ja moge Ci polecic słownik wydawnictwa LANGENSCHEIDT mam go i jest wedlug mnie bardzo dobry. Polecam również gramatykę hiszpańską z ćwiczeniami tego samego wydawnictwa.
Bardzo sobie chwalę kieszonkowy słownik wydawnictwa Zielona Sowa - ma gramatykę, rozmówki, zawiera też trochę informacji na temat różnic między wersją europejską a latynoamerykańskimi... no i nie jest "ocenzurowana" - to wbrew pozorom też ważne ;) cena i gabaryty również na plus.
pozdrawiam
szczerze powiedziawszy to ja tez potrzebuje rady co do zakupu dobrych rozmowek hiszpańskich. z gory dziekuje
w 10 nie ma... nie wyprodukowali... ;]

a moze byc w dwoch?? :} jest PODRECZNY SLOWNIK POSLAKO HISZPANSKI i HISZPAńSKO POLSKI wyd. wiedza powszechna (chyba?) dosyc obszerny i dosyc drogi;) ale dobry stary i sprawdzony

tez szukam czegos ciekawego,obszernego z wyrazami a frazami popularnymi w hiszp ale cięzko znalezc
jest jeszcze wileki slownik... z tej samej serii ale tylko polsko-hiszp, wiec takie rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje

szukam czegos dobrego, raczej hiszp-pol niz hiszp-hiszp, bo bym nic nie zrozumiala ;]
Ja za to właśnie jestem na etapie szukania dobrego słownika ESPL w wersji elektronicznej. Okazuje się, że gdy trzeba coś znaleźć naprawdę szybko, wtedy zwykły słownik to trochę za mało. Jednak wygląda na to, że aby mieć konkretny słownik z dużą liczbą słów i wyrazów bliskoznacznych, trzeba się będzie zaopatrzyć w porządny translator, którego de facto będzie się używało jedynie jako słownika :(.

Może ktoś z Was zna jakiś słownik, będący modułem dobrego translatora a sprzedawany osobno?
Ja tez polecam slownik z Zielonej Sowy. Nie jest drogi (http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/398854 -17zl), a mysle, ze poczatkujacemu calkowicie wystarcza. Ja jestem na poziomie sredniozaawansowanym i nie przypominam sobie, zebym kiedys nie znalazla jakiegos potrzebnego mi slowka w tym slowniku (chociaz czesciej korzystam z tego na www.wordreference.com). I rzeczywiscie na tez "brzydkie" wyrazy - kiedys przegladajac rzucily mi sie w oko :D
http://mix.home.pl/mix1/t%C2%B3umacz-s%C2%B3ownik-j%C3%AAzyka-hiszpa%C3%B1skiego-p-58943.html
moze cos takiego??

albo to:
http://mix.home.pl/mix1/wielki-s%C2%B3ownik-hiszpa%C3%B1skopolski-polskohiszpa%C3%B1ski-p-50130.html
Tego tłumacza nawet już widziałam, nie ukrywam że poraziła mnie cena... ale dzięki serdeczne - jak zobaczyłam cenę tego drugiego słownika na CD to już cena tłumacza jakaś taka mniej straszna się wydaje :D
C
hyba trzeba będzie się szarpnąć na coś takiego mimo ceny, bo znacznie ułatwia życie. Owszem, lubię siedzieć nad tradycyjnym słownikiem bez patrzenia w monitor, czasem nawet dopisać do niego coś, czego w nim nie ma, ale jak już i tak siedzę przy komputerze, to chcę mieć naprawdę szybkie dojście.

Miałam nadzieję, że znajdę coś tańszego na podobnym poziomie :)

Pozdrawiam!
Nie chcę podpadać pod prawo o własności intelektualnej, ale przy tych cenach....

Ten drugi słownik można ściągnąć z Emuli. Rzeczywiście jest rewelacyjny.
Masz rację... te ceny porażają lepiej niż odmładzająca terapia prądem ;D ...i może nawet zajrzę z ciekawości na eMule :D dzięki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia