cytrusy 2014 valencia

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 88
czy jak dostala Pani sms, to tez byl w nim napisany 'numer dokumentu'?
tak mam zapisany sms od niego nr dokumentu AW447216, ale w banku tego nie potrzebowali wiec nie wiem co to..
no właśnie też nie wiem po co to zostal podane..
fajnie by bylo jakby inny forumowicze tez cos powiedzieli w tej sprawie, moze wiedza cos wiecej
Cytat: Mirek2985
Uwaga na oszusta!!!(Praca Hiszpania 2014 cytrusy)wpłacone pieniądze przepadają! wiem to bo wpłaciłem kase na ten wcześniejszy wyjazd 26.27.28 .01.2014r

W zwiazku z rozpoczeciem sezonu na cytrusy (cytryny,poamrancze,klementyny) poszukujemy pracownikow chetnych do pracy przy zbiorze cytrusow na terenie Hiszpani w okolicach Valenci.

Wszyscy kandydaci chetni do wyjazdu musza spelniac warunki:
- Wiek minimalny 18 lat ukonczone !
- Wazny dokument tozsamosci (paszport,dowod osobisty)
- Chec i umiejetnosc pracy w zespole
- Mozliwosc wyjazdu w lutym (11,12,13.02.2014)

Nie wymagamy doswiadczenia wczesniejszego przy zbiorze cytrusow !

Oferujemy naszym pracownikom : stawke godzinowa 7.77 euro netto/1h , przejazd bezplatny z Polski na miejsce pracy , ubezpieczenie , kontrakt Hiszpanski na czas 3 miesiecy , zakwaterowanie.

Kontakt do zapisow oraz wiecej informacji wylacznie pod numerem telefonu : +346[tel]
Ludzie przeciez pisze jak byk ze przejazd bezpłatny to za co ta kase wpłacaliscie ,popatrzcie nie ma zadnego adresu ani nazwy firmy imienia i nazwiska num.certyfikatu na jakiej podstawie wpłacaliscie pieniadze?
pieniadze chcial za zakwaterowanie, ktore jak powiedzial oni zapewniaja tylko trzeba za nie zaplacic..
ile tego miało byc do wpłaty?

to najprostszy chwyt oszustów...kasa za mieszkanie.
150euro od osoby
Ja pierdziele wpłaciłas?
mi powiedzial 120 euro od osoby i tak wplacilam razem wyszlo 1100 z przesylka
o mamo a czytałyście chociaż cos prędzej w necie o tych sprawach z oszustami?
niestety wplacilam... gosc mial taka gadke, ze na wszystkie moje pytania mial idealna odpowiedz, wiec uwierzyłam ze to naprawde sa pieniadze na oplacenie mieszkania. nie wyjezdzalam nigdy za granice do pracy, wiec nie slyszalam o tym podobnych oszustwach. No i teraz ch*j pieniadze strzelił.
Czy da sie je jakos odzyskac??
edytowany przez hiszpania111: 31 sty 2014
Nie sądze poszło juz w piz..u...nawet nie macie zadnych danych goscia
nasza glupota jak i pewnie wielu innych osob ktore sie na to zlapaly..
na forach rożnych piszą o takich sprawach az huczy
...
hiszpania111 sprawdzalas jakos to imie i nazwisko jego ktore ci podal ? bylas moze juz na policji zeby sprawdzili czy ktos taki istnieje wgl ?
Dziewczyny teraz to za późno takie rzeczy sie sprawdza przed wpłaceniem kasy ...ale cóż teraz to już bez znaczenia .
sprawdzalam tylko poprzez google, ale nic nie znalazlam, wiec stwierdzilam, ze moze nie ma po prostu o nim zadnej wzmainki (choc powinna byc, skoro powiedzial mi, ze pracuje juz od 6 lat w pośrednictwie). na policji nie bylam, dzisiaj dopiero zaczelam sie wkur**ać, bo mial wczoraj zadzwonic, a tego nie zrobil, probowalam sie z nim polączyc, ale nic z tego.. wic zaczelam szukac na necie czegos w tym temacie i trafilam na to forum, wiec podzielilam sie tym co wiem i swoją beznadziejną sytuacja.. :/
aha mi powiedzial ze od 7 lat tam pracuje i zonie sciagna i dzieci no to widze ze nie wszystkim mowil to samo, no ja tez patrzylam na google jak napisalas jego dane i tez nic nie bylo, jedynie na policji daloby sie to sprawdzic jesli wgl my mozemy to sprawdzic i nam to udostepnia no ale i tak co dalej...
No cóż pozostaje mi tylko wam życzyć aby facet się odezwał...
Stary wpłacałem z kolegą bo powiedział nam że bd taniej jednym przelewem i kumpel wpłacał i on ma to potwierdzenie wpłaty a nie moge się do niego do dzwonić i nie pójde do niego bo mieszkam na zadupiu i zawiało drogi:/ pamietam tylko (sijunara) to chyba nazwisko tej facetki miała 2 imiona i 2 nazwiska. Nam sie rzedstawiał jako Filip Brzyk.
dokładnie wcisnął mi tą samą gadkę z żoną i dziećmi.... no porazka...
policja ma prawo sprawdzic i was poinformować...
morena 7236 byłem na policji i zaczeli się śmiać że pewnie byłem pijany jak wpłacałem kase i tyle .
No wcale sie nie dziwie bo ja jak to przeczytałam to mi szczeka opadła...
bo tu znalazlam dane jakiejs babki
Imię: Irina
Nazwisko: Vorontsova
Kraj : Hiszpania
Miasto: Alicante ul. Calle Marina 4,1a
Nr Dokumentu: AG294467
http://www.dodajoszusta.com/forum/watek/id/21902/strona/2/ tu jest link no ale to sprawa z tamtego roku mniej wiecej o tym samym czasie no i tez Alicante, nie wiem czy to mogloby miec jakis zwiazek z nasza sprawa ale napisalam na gg do tego goscia.. no wlasnie ten filip brzyk znalazlam chyba na szczecinskiej stronie z ogloszeniami
Wiesz jak coś to zadzwoń do tego chuj.a i zobacz jak ma gadane i zastanów się bo pierdolon..y gadke ma wyj..ebaną w kosmos
Stale w necie sie czyta o takich przypadkach a skoro facet jest pośrednikiem to powinien wam podać nazwę firmy i przedstawić certyfikat ...a wy powinniście sprawdzić jego wiarygodność chociażby przez up.
no wgl nie idzie sie zorientowac po gadce ze to sciema no ale tak dzialaja oszusci.. i czlowiek sie kurwa dal nabrac jak dziecko
Jak małe dziecko:/
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 88