Witam. Napisalem kilka zdan ale nie wiem czy sa dobrze, bylbym wdzieczny gdyby ktos mogl je sprawdzic i poprawic :) thx
oto one:
1. Wstaję, patrze w okno, słonce jakby do mnie uśmiechnięte - Levanto, miro en ventana, sol ... sonriete.
2. Jeszcze raz do zdobycia cały świat - Una vez mas a conquistar todo mundo.
3. Panieruje kotlety, jem papryke, karmie ośmiornice i cztery kotki :) - Empano la chuleta, como pimiento, do de como pulpo y cuatro gatitos.
4. wychodze z domu, w powietrzu tłusty bit.. - Salgo de casa, en aire graso bit..
5. ustalam plan, odpoczne później.. - Fijo plan, descanso despuedes..
6. wsiadam do zielonego pancernika, uruchamiam klimatyzacje i plyne nad morze - monto a acorazadoverde, pono en marcha climatizacion y voy a la casta.
7. o 13 zakladam swoje kąpielówki, biorę kijki narciarskie i idę nurkować – A las una y cinco fundo bańador, tomo zastane de esqui y ando zambullirse.
8. Nagle wiatr oknem skrzypnął, obudziłem się.. patrze na zegarek, jest 13, boli mnie głowa, nic mi się nie chce, troche pić.. ide spać dalej… - de golpe viento ( skrzypnął) la ventana, me desperto.. miro en reloj, es la una.. dolor de cabeza ??, (nic mi się nie chce) … beber un poco .. voy a duermo mas lejos.
No to by było tyle :)
Z góry dziękuje i pozdrawiam.