BARDZO PROSZE O SPRAWDZENIE I POPRAWIENIE BŁĘDÓW
W życiu popełniamy wiele błędów tylko najgorsze że czasami nie potrafimy się do nich przyznać. Nawet jak się przyznajemy to potrzeba nam sporo czasu żeby zdobyć się na odwagę. Ja nauczyłem się tego , że najlepiej się od razu przyznać i ponieść za to karę. Dla mnie największą karą jest straszny ból w sercu i poczucie winy, ale wiem ze zaraz przyjdzie ukojenie bo ktoś mi wybaczy , przytuli i powie ze wszystko ok. Tylko istnieje jeden mały problem : nie każdy z nas potrafi wybaczyć i to jest smutne ponieważ czasami może być tak że my popełniamy błąd i nie dostajemy tego wybaczenia wtedy dopiero rozumiemy jak bardzo to wybaczenie jest ważne. I dam wam jeszcze jedną radę : zawsze trzeba walczyć i wierzyć ze otrzymamy to wybaczenie oraz starać się ze wszystkich sił aby nie popełnić drugi raz tego samego błędu lecz jeśli nie wyjdzie trzeba się starać dalej. Życzę wam aby każdy z was chciał i potrafił wybaczyć nie chowając urazy i nie wymawiając komuś tego samego błędu bo jeśli wybaczam- zapominam to co złe.
En la vida cometemos muchos errores sólo el mas peor que de vez en cuando no sabemos reconocerlos. Incluso como confesamos (reconocemos)esto es nos necesidad mucho tiempo para que conseguir valor (coraje). Lo aprendi que el mejor es reconocer en seguida correr (llevar) por esto castigo (pena). Para mi el mas grande el castgo es dolor horrible en el corazón y sentirse culpable pero lo se que ahora mismo viene el alivio porque alguien te perdona (disculpa)abrazo, dice que todo bien. Sólo exista una problema pequeńa. No cada de nos sabes perdonar y lo es triste porque de vez en cuando puede ser asi que entonces nosotros cometemos error y no obtenemos perdona. Entonces entendemos como mucho importante es perdona y os doy consejo: siempre hay que luchar y creer que obtenemos esta perdona y tratar de todas fuerzas que no cometa segunda vez lo mismo error si no sale hay que procurar mas lejos. Os deseo que cada de vos que queria y sepa perdonar no escondido trauma y no (nie wiem jak jest wmawiać) a alguien lo mismo error porque si perodono - lo olvido que malo