Prosze o sprawdzenie pracy

Temat przeniesiony do archwium.
!Hola! :D

Musze napisać list po hiszpańsku. Mam wytyczne ale nie jestem pewien czy wszystko współgra ze sobą gramatycznie itd. Proszę o pomoc i ewentualne poprawki :)

Temat listu:
"Napisz list do koleżanki:
- napisz że masz wakacje zimowe i zaproś ją do siebie
- podaj dokładny termin wakacji i zaproponuj wyjazd do atrakcyjnej miejscowości
- opisz możliwość dojazdu i sposób spędzenia wolnego czasu
- opisz pogodę w Polsce i doradź zabranie odpowiedniej odzieży

!Hola Mercedes!
- Tengo un vacacion de invierno ahora.
- Mi vacaciones se abren hoy. Polonia hay mucho atractivo ciudades por ejemplo Bukowina Tatrzańska. Pueden acudir allí.
- Mi padres van a ir de Zakopane pues pueden van a ir con mi padres. Después pueden cogerán la autobus de Bukowina Tatrzańska.
Bukowina Tatrzańska está cerca de Zakopane. Pueden montar en trineo y admirar el panorama de lod montańas. En Zakopane van a visitar un trampolín de esquí i comerén famoso Oscypek. Por la tarde pueden hacer una excursion ya hacer una excursion en funicular.
-En verano en Polonia hace mucho frío. A menudo nieva y hace viento. Tienes que coger la ropa de abrigo.
Adam

Z góry dziekuje
Niestety ale prawie NIC nie "współgra gramatycznie". Nie zgadzają się rodzajniki, zaimki i przymiotniki w liczbie mnogiej, odmiana przez osoby, itp.
Weź się za to tak naprawdę a nie na odwal i napisz od nowa.
Wskazówka:
Opisywanie możliwości, proponowanie czegoś może być tu w Presente "możemy ..." czyli "podemos ..." lub ćwiczeniem czasu Futuro, czyli tak samo jak po polsku "będziemy mogli +czasownik w bezokol." - "podremos ...".
Albo robisz konkretny plan i wtedy czasowniki w Futuro.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia