Krótki opis do sprawdzenia

Temat przeniesiony do archwium.
muszę napisać krótki opis swojej przyjaciółki, bardzo proszę o poprawienie błędów lub ewentualne uwagi na temat sposobu napisania.

Mi mayor amiga tiene 32 años. Ella es muy bonita. Es baja y delgada. Tiene el pelo corto y liso. Tiene el flequillo. Es rubio. Tiene hermosos ojos marrónes. Siempre tiene las pestañas pintades. Tiene la nariz pequeña. Ella no lleva gafas. Siempre lleva una ropas que le quedan muy bien.
Mi amiga es muy divertida y alegre. Es también simpática y muy sociable.
Mi mayor amiga tiene 32 años. Ella es muy bonita. Es baja y delgada. Tiene el pelo corto y liso. Tiene el flequillo. Es rubia. Tienebonitos ojos marrónes. Siempre tiene las pestañas pintadas. Tiene la nariz pequeña. Ella no lleva gafas. Siempre lleva una ropas que la quedan muy bien.
Mi amiga es muy divertida y alegre. Es también simpática y muy sociable.
Chyba MEJOR amiga... ???

I nie :...MA wlosy... MA grzywke..., MA oczy....MA nos....
Vamos, nie powtarzaj tak slowa "TIENE"...
-------
A ropas - strasznie dziwnie mi brzmi...
Jak nie nosi okularow, to o tym nie wspominaj...- bo to nie norma czy obowiazek przeciez...

Na tej samej zasadzie nie piszesz: nie nosi...laski...czy aparatu sluchowego...itp...
----
...a....dlaczego jest Twoja najlepsza przyjaciolka?
------
( Bo blondynka? Czy ze stara? ....LO SIENTO.................)
Hiszpańskiego uczę się sama od ośmiu miesięcy. Starałam się napisać ten opis jak najlepiej tylko mogłam. Zdaję sobie sprawę, że mój poziom znajomości języka nie jest najlepszy. Krytyczne uwagi przyjęłam, dziękuję za poprawienie błędów. Będę uczyć się dalej.

32lata to nie jest wcale dużo!