proszę o sprawdzenie opisu domu:
Mi casa es bastante grande. En mi casa hay 4 habitaciones , 2 dormitorios, 2 baños, un salón comedor y una amplia cocina . El salón tiene un televisor y un gran sofá y muebles. Una de las habitaciones es mi hermana menor. En esta sala hay una gran cantidad de juguetes. También hay un escritorio y una cama. Esta habitación es también mobiliario adecuado para una niña . El dormitorio principal cuenta con una brillante cama grande y un armario incorporado en el que están todas las cosas innecesarias .
En mi habitación tengo un escritorio que tengo que aprender urgentemente:] También tengo un gran armario con cajones y un sofá y mesa de centro . En mi esquina también hay pinturas y una gran lámpara de pie . Toda la casa es muy amplia y los colores brillantes . La cocina tiene todos los electrodomésticos necesarios, tales como microondas , tostadora , lavavajillas , nevera , horno , máquina de cortar pan , batidora, licuadora y una gran mesa con sillas colocadas .
Me gusta estar en tu casa, porque me siento muy cómodo en él .
Po polsku mniej więcej chodziło mi o to:
Mój dom jest dosyć duży. W moim domu są 4 pokoje,2 sypialnie,2 łazienki,salon oraz przestronna kuchnia. W salonie znajduję się telewizor oraz duża sofa oraz meble. Jeden z pokoi należy do mojej młodszej siostry. W tym pokoju znajduję się dużo zabawek. Jest tam także biurko oraz łóżko. W pokoju tym są również meble odpowiednie dla małej dziewczynki. W jasnej sypialni rodziców znajduję się duże łóżko a także zabudowana szafa w której mieszczą się wszystkie niepotrzebne rzeczy.
W moim pokoju mam biurko które jest mi potrzebne do pilnej nauki :) Mam także dużą komodę oraz sofę i stolik. W moim kącie znajdują się także obrazy i duża lampa podłogowa. Cały dom jest dość przestronny i w jasnych kolorach. W kuchni znajdują się wszystkie potrzebne urządzenia takie jak: mikrofalówka,toster,zmywarka,lodówka,piec,krajalnica do chleba,mikser,blender a także duży stół z zestawem krzeseł.
Bardzo lubię przebywać w swoim domu ponieważ czuję się w nim bardzo swobodnie.