Pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie : co oznacza :"el kun" jest to ksywa argentyńskiego piłkarza Sergio Aguero. Może ktoś wie?
I jeszcze proszę o pomoc w przetłumaczeniu tych rzeczy :
1.Y el miedo a desistir me hace dar vueltas en mi cama Y sigo estando asi sin que se me ocurra nada.
2.y otra voz que muera por escuchar no me alcanza una cancion si no tengo aca.
Si pudiera enamorarte...
i jeszcze słówko "la ruta"
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Besos :*
Kun ?????

1. Strach przed zaniechaniem powoduje ze przekrecam sie w moim lózku, daremnie poszukujac pomyslu.

...'No hay otra voz
que muera por escuchar
no me alcanza una cancion
si no te tengo aca'...

2. Nie istnieje zaden inny glos dla którego posluchania bym umieral, nie dochodzi mnie zadna piosenka jezeli Cie tutaj nie mam.

>Si pudiera enamorarte...
Jesli tylko moglbym Cie (w sobie) zakochac...

ruta - droga, szlak.

Pozdrawiam.
Dziękuje Ci bardzo.Właśnie też nie mam pojęcia co może znaczyć ta ksywa ,pytam ,bo może ktoś gdzieś przeczytał skąd to się wzięło.Jeszcze raz serdecznie dziękuje i pozdrawiam.
Ach mam jeszcze pytanie co znaczy :fueran
Fueran - imperfecto de subjuntivo czasownika "ir" albo "ser". Liczba mnoga, osoba trzecia.
Podaj całe zdanie bo tak to zupełnie nie da się wytłumaczyć :)
fueran to forma przeszla - subjuntivo imperfecto 3.os l.mn od czasownika 'ir; czyli 'byli' ale musialabys podac cale zdanie bo to co napisalam moze byc dla ciebie czarna magia:)
aaaj spoznilam sie, w dodatku sie pomylilam ;)
Nie pomyliłaś się, po prostu nie napisałaś wszystkiego.
Jakie jednomyślne jesteśmy z tym tłumaczeniem subjuntivo ;)
ale nie ir - byli;))
to moje male niedopatrzenie:) z pospiechu:) ale i tak mnie wyprzedzilas:)))
Ano racja, przeoczyłam :]
Nie ,nie doskonale rozumiem o co wam chodzi ,uczę się hiszpańskiego i dla wprawy próbuję tłumaczyć teksty piosenek ,lecz czasem wylatują mi z głowy najprostsze słówka lub nie mogę zrozumieć jakichś dłuższych zwrotów. W każdym razie dziękuje wam serdecznie za pomoc.Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.