zestaw obiadowy ?!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, jak napisać zestaw obaidowy albo np zeastaw taki jak w mcdonaldzie, zestaw happy meal ? jak to sie pisze?
Jeszcze mam pytanie:
Jak powiedziec
kiedy zobaczył ich restauracje
i jeszcze:
nikt nie stał w kolejce
kiedy zobaczył ich restauracje = cuando vió sus restaurantes
nikt nie stał w kolejce = nadie hacía cola
Co do przedstawienia kompozycji zestawu obiadowego to po prostu piszesz:
1er plato: .........
2do plato: ..........
postre: .........
pan y bebida incluida [jesli ma byc w cenie]
bardzo dziekuje!!! ja miałam pokręcone i dlatego złe: vió a les restaurante (niby ich)
tylko że to nie chodzi o danai w restauracji , pisze o Mcdonaldzie i pisze sobie tak: En el mcDonald's podemos comprar productos simples pero también zestaw produktow ( np np happy meal) napisalam conjunto de los productos ale bylo źle ;)
No to naucz się wyrażac poprawnie najpierw we własnym języku jesli szukasz pomocy.
A może naucz się czytać ze zrozumieniem?

"Witam, jak napisać zestaw obaidowy albo np zeastaw taki jak w mcdonaldzie, zestaw happy meal ?"
Proste pytanie: jak napiszać "zetaw obiadowy". Czego Ty się tam doszukiwałeś??

Może "plato de comida"?
plato combinado...
dziekuję :)
:*
Naucz się czytać..
Ja bym powiedziala po prostu "menú" (i czytane nie zadne "meni" z francuskiego tylko z mocno zaakcentowanym "u"). Tak sie okresla zarowno zestawy z mcdonalda, jak i dwudaniowy obiad z deserem i napojem, o czym mowi agradezon.
! argazedon ! wybacz!:)
Zgadza się - "un menú de......" O ile pamietam to tak sie zamawia w Hiszpanii najczęściej w fast-foodach.
Co do zrozumienia to widać jak zrozumiałem - niestety niektórzy nie znają takich rzeczy jak cudzysłów, przecinek, kropka, itp.
Hay que joderse :-)
Ale jak już powyzej napisała Agniecha110 - "zestaw" to "un plato combinado"
menú happy meal/ to jest poprawne
plato combinado to jest duże danie posiadające w swoim składzie dużo różnych rzeczy i kombinacji, przeważnie jest serwowane jako jedyne danie
no wlasnie. i bez napoju, ktory zwykle wchodzi w sklad "zestawu" (menú).
zglodnialam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie