opis slaenej osoby

Temat przeniesiony do archwium.
czy moglby mi ktos opisac jakas slawna osobe? jej imie nazwisko zawod jak wuyglada czym sie zajmuje charakter wiek i stan.. bardzo prostym jezykiem na poziomie podstawowym.. bylabym bardzoe wdzieczna
León del Pato es un político polaco derechista. Es presidente de Polonia desde 2005. Lidera, junto a su hermano gemelo, el partido político Ley y Justicia (en polaco).

Entre noviembre de 2002 y diciembre de 2005 fue presidente de la capital del país, Varsovia (un cargo equivalente al de alcalde).

León se presentó candidato a presidente de la nación en las elecciones de 2005. En la convocatoria del 9 de octubre de 2005 quedó segundo, por detrás de Donaldińo el Tusco, pero consiguió superarle en la segunda vuelta que se decidió en la jornada electoral del 23 de octubre.
Powinieneś był napisaćto wszystko bez dużych liter na początku zdania, bez przecinków i bardziej bezładnie bo taki styl woli jak widać autorka tematu. Po prostu zbyt dobrze to napisałeś i dodtanie zbyt dobrą ocenę jak na jej lenistwo i braki w edukacji.
dziekuje Ci bardzo za pomoc :):):):

a Tobie kolezanko radze nie odzywac sie jesli nie ma sie nic ciekawego do powiedzenia ;]

ja wymyslilam cos takiego: Anna Mucha es una actriz y periodista polaca. Tiene 29 años de edad y nació en Varsovia. Tiene el pelo marrón hacia los hombros, los ojos castanos y grandes y es de estatura mediana. También es muy inteligente, amable y enérgica. Mucha es la ex novia de Kuba Wojewódzki

ale nie wiem czy to jest dobrze...
Najpierw sie urodzila...pozniej wiek.
(de edad pomin - bo jak ma 29 lat to wiadomo, ze NIE ma tych lat w kieszeni np.)
Tiene pelo marrón - :-( do tego hacia los hambros...a oczy castaños- he, he...

Najpierw wzrost potem szczegoly -1.
2. A po polsku mowisz ma brazowe wlosy a oczy kasztanowe?
No i to "hacia" do dlugosci a NIE koloru sie odnosi...

Zobacz co ci wyszlo:

Ma 29 lat wieku i urodzila sie w Warszawie. Ma brazowe wlosy do ramion, oczy kasztanowe i duze i jest wzrostu sredniego.

Najpierw popraw to....oczywiscie jak chcesz... to przejdziemy dalej.
OK?
Ah, ty niedobry argazedon :)

Co do opisu, to jak chcesz, ale mój będzie lepszy. Poza tym, napisany prostym, ale ambitnym językiem
Ja tej tzw. Anna Mucha nie znam wiec nie jest zapewne tak slawna.

Proponuje nastepujace slowa jako kluczowe do opisu slawnej osoby:
- vagabundo;
- Nobel;
- gordo;
- bajito;
- casado;
- canoso;
- aficionado informática (chat);
- chivato;
- presidente;
- burro;
- primitivo;
- ....
a nie moglibyscie mi tego tekstu calego poprawionego wyslac? bo niebardzo wiem o co chodzi... bardzo prosze o pomoc
a nie moglibyscie mi tego tekstu calego poprawionego wyslac? bo niebardzo wiem o co chodzi... bardzo prosze o pomoc
Może podaj maila twojego nauczyciela to od razu tam wyślą - szybciej i prościej będzie...
duzebubu nie zasmiecaj tutaj forum swoimi uwagami ;/ jak nie pomagasz to nie przeszkadzaj! dziekuje
Dlaczego raczej nie skorzystasz z pomocy, której udzieliła ci Una i sama nie poprawisz własnej twórczości wg jej uwag?
Chcesz mieć wszystko podane na tacy i jeszcze wysłane..
a dlatego ze nie rozumiem poprostu o co chodzi.. co jest tak zle.. nie wiem jak mam to zmienic.. :(
Aha.
To zobacz co napisalas po hiszpansku cyt. tlumaczac twoja wersje:

"Anna Mucha jest aktorka i dziennikarka polska. Ma 29 lat wieku i urodzila sie w Warszawie. Ma wlosy brazowe do ramion, oczy kasztanowe i duze i jest sredniego wzrostu. Jest takze inteligentna, mila i energiczna. Mucha jest ex narzeczona Kuby Wojewodzkiego."

I jak? Podoba sie?
No nie wierzę. Uczysz się hiszpańskiego ponad dwa lata i nie potrafisz osoby opisać? Może czas zmienić nauczyciela?
a po co sie wysilacie? wpada, szaleje, zada gotowcow, nie rozumie wskazowek, chyba Wam bardziej zalezy na tej pracy niz jej, jednoczesnie nie jest na tyle glupia zeby lyknac prace Crystobalita, wezcie w koncu jej to napiszcie i wyslijcie :P
Mój ulubiony typ "ucznia" - "zamknijcie się wszyscy i odróbcie w końcu za mnie to zadanie" :D
Ups, zaraz mi się dostanie, że nie pomagam.
Nie śmiej się, Tobie też :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia