Witam,
Rozumiem Wasze zdenerwowanie, ale myślałem, że ten portal istnieje po to aby pomagać innym. Jeżeli ktoś mnie poprosi o napisanie bądź przetłumaczenie tekstu w języku angielskim to nigdy nie robię problemów i zawsze pomogę. Na tym portalu zdarzyło mi się już zrobić to kilka razy i nigdy nie odpisywałem autorowi postu w ten sposób. Młody napisał to po Polsku i poprosił mnie o pomoc. Wydaję mi się, że w jego przypadku skorzystanie z Waszej pomocy nie będzie zbrodnią. To jest przecież dla dziecka z podstawówki, a nie dla studenta czy licealisty.
A propos odpowiedzi Pani nauczycielki to nie uważa Pani, że pisanie przez Was prac dla maturzystów jest niesprawiedliwe?
Tekst w języku polskim napisany przez brata, jeżeli ktoś ma trochę wyrozumiałości to prosiłbym o pomoc:
W Polsce telewizja to bardzo popularny sposób rozrywki. Każdy może wybrać coś dla siebie. Nasza telewizja oferuje między innymi kanały sportowe, dla dzieci oraz dokumentalne. Najbardziej popularnymi kanałami w naszym kraju są TVN i POLSAT.
Stacje te wyświetlają codziennie wiadomości, mecze, filmy itp. Niestety dużym problemem związanym z szeroką ofertą telewizji jest uzależnienie. Problem ten co raz częściej dotyka młodych ludzi co bardzo źle wpływa na ich dorastanie.
Pozdrawiam
glineqpn