Wyjazd na studia do Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Hola!
Mam kilka problemów związanych z formalną stroną wyjazdu na studia w hiszpanii. Mam nadzieje, ze znajdzie sie teraz ktoś kto moze mnie naprowadzic na dobra droge;) Mianowicie chcialabym sie dowiedziec jak to dokladnie wygląda z tym UNED-em, ile sie czeka na przeliczenie wyników jeśli jedzie sie tam na miejsce do Madrytu. Oprócz tego chcialabym sie dowiedziec czy musze miec przetlumaczone wszystkie dyplomy (z trzech lat z liceum) i oprócz tego wyniki z matury czy tylko ostatnie świadectwo i wyiniki z matury? Chciałabym bym również dowiedzieć się czy w Hiszpanii jest mozliwosc skladania podan przez internet (czyli tak jak w Polsce, ze wstepne podania sklada sie przez stronę i jezeli sie dostanie to juz trzeba osobiscie zaniesc papiery). Niestety slyszalam ze trzeba podania skladac osobiscie czyli jak np. chce skladac w maladze, madrycie i alicante to musze pojechac do tych wszystkich miast. No i to chyba tyle z konkretów, jeśli ktoś czytający wie o jakiś innych rzeczach ktore sa niezbedne aby tam studiowac to bede wdzieczna jak o nich napisze!

Z góry dzięki!
Saludos!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia