pomoc w tłumaczeniu tekstu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie. Zwracam się z uprzejmą prośbą o przetłumaczenie tekstu zawartego w linku. Niestety hiszpański nie idzie mi za dobrze i tylko to zostało mi do zaliczenia przedmiotu, a całe lato byłem w stanach i zapomniałem już słownictwa.

http://imageshack.us/photo/my-images/839/hiszpaskitekst.png/ --------- link z tekstem

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
edytowany przez adamkicek: 10 wrz 2012
Patia to miejsca wspólnych spotkań, zabaw, rozmów i odpoczynku. Jest wiele rodzai pati. Jest patio szkolne, gdzie dzieci spędzają przerwę. Jest patio andaluzyjskie pełne doniczek z kwiatami, które latem chronią przez upałem i jest to miejsce odpoczynku i rozmów.
W miastach mamy patia sąsiedzkie gdzie ludzie (mieszkańcy) wieszają pranie (ubrania) i rozmawiają z sąsiadami z na przeciwka.
W Ameryce Łacińskiej wiele domów w stylu kolonialnym (kolonialnych) zachowało pięke patia z wieloma roślinami tropikalnymi, które pomagają przetrwać najgorętszą porę dnia.
W Kordobie (Hiszpania) w drugi weekend maja obchodzi się Festiwal pati. Sąsiedzi (mieszkańcy) otwierają swoje domy i każdy może zobaczyć ich piękne patia.

nie wiem tylko jak w polskim utworzyć liczbę mnogą od wyrazu patio hmmm

pozdrawiam
Dziękuję bardzo

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia