przetłumaczenie przepisu

Temat przeniesiony do archwium.

Czy może mi ktoś przetłumaczyć ten filmik? Nie znam w ogóle hiszpańskiego, a planuję zrobić taki tort i wolałabym mieć 100% pewność jak mam go zrobić. Głównie chodzi mi o to, czym pokryta jest wierzchnia warstwa tortu - czy jest to bita śmietana czy coś innego?

Będę wdzięczna za przetłumaczenie całego filmiku.

edytowany przez Kayyyah: 13 wrz 2013
Pomoże ktoś? To dość pilne
Ale to jest portugalski ;)
Od razu widać, że to nie bita śmietana. Na wierzchu jest lukier plastyczny (pasta americana), takie świństwo z cukru pudru, tłuszczu hydrogenizowanego, glukozy, żelatyny i sztucznego aromatu. Posypka to zmielone orzechy makadamia.
U nas też robią już torty z oszukiwanym "marcepanem", który jest tym samym z dodatkiem aromatu migdałowego.

« 

Pomoc językowa