KSIAZKI DO GRAMATYKI

Temat przeniesiony do archwium.
Czy zna ktos jakies dobre ksiazki do gramatyki jez hiszpanskiego????? Szczegolnie chodzi mi o cwiczenia w ktorych naprawde duzo byloby tych cwiczen.......
Pozdrawiam
repetytorium anny wawyrkowicz z wydawnictwa wagros polecam kosztuje do 20 zł
tak tak ja też tą polecam, jest bardzo dobra!!ale jeśli potrzebujesz sporo ćwiczeń z gramatyki to jeszcze fajna jest gramatyka hiszpańska Małgorzaty Michalskiej-Derlatki cena okolo 10 zl
no tak to Dortik poleciła mi Wawyrkowicz. A Michalską-Derlatkę możesz opisać okładkę książki??
Ja polecam "Gramatykę języka hiszpańskiego z ćwiczeniami" Małgorzaty Cybulskiej - Janczew i Jacka Perlina. Taka granatowa z torreadorem na okładce, wydawnictwa PWN.
Gramatyka opisana jest bardzo dokładniei co istotne jest mnóstwo ćwiczeń wraz z kluczem. Co prawda jest bardzo szczegółowa, ale jest w niej wszystko, czego np o Gramatyce pani Michalskiej - Derlatki powiedzieć nie można, bo to taka sobie "pigułka" a nie żadna gramatyka.
nio hej!!!ta ksiazeczka jest malutka (A5)niebieska i ma Sagrada Familia na okladce :)) pozdrawiam!!!
no masz rację tą raczej polecam ze wzgledu na ćwiczenia i klucz ktory do nich jest!jeśli chodzi o gramatykę tzn zasady to z tej książki nie bardzo!
a znacie moze taka ksiazke"la mar de palabras" czy cos takiego? podobno jest dobra do nauki slownictwa. czy to jest jakis podrecznik czy tylko taka dodatkowa? ktos moze sie z niej uczyl?
Tak mam ją też! to jest książka z dość zaawansowanym słownictwem, ma wiele wyrażeń, idiomów ale jest bardzo dobra do nauki dla kogoś kto ma juz pojęcie o gramatyce!teksty są ciekawe wiele z nich dotyczy samej Hiszpanii i tego co z nią związane!
dzieki, Dortik. wlasnie ja wczoraj widzialam. jest straaasznie trudna, przynajmniej dla mnie. moze cos latwiejszego... bo nie wiem czy sie na nia porywac. ucze sie dopiero pol roku. albo moze mi polecicie jakis dobry slownik tematyczny? gracias de antemano
no wlaśnie ona do prostych nie należy ja ucze sie tyle lat i mimo to bez słownika w wielu momentach nie dałabym sobie rady;) ale duzo łatwiejsza jest ksiązka p.Bartkowiak repetytorium tematyczno-leksykalne!!!a jesli chodzi o słownik tematyczny to ja mam osobiście z wydawnictwa Harald i tez jest świetny!
Zupełnie się zgadzam. W wakacje dałam Gramatykę... p .Cybulskiej do przejrzenia jednemu Kolumbijczykowi i znalazł w niej masę błędów. Naprawdę miał świetną zabawę czytając niektóre zdania z ćwiczeń!
Zgadzam się Hiszpanie, którym ja pokazałam też tą skiążke, uznali ze przykłady zdań w ćwiczeniach są kosmiczne.
Dla poczatkujących nie polecam tej pozycji chociażby ze względu na brak przejrzystości.
hmm, a ja właśnie zamierzałam sobie kupić książkę p. Cybulskiej, bo słyszałam że jest bardzo dobra, ale po przeczytaniu tych wpisów mam wątpliwości:( Hiszpańskiego uczę się sama i przydałaby mi się jakaś dobra książka do gramatyki z ćwiczeniami ale teraz to już nie wiem którą wybrać...
iSaludos!
Temat przeniesiony do archwium.