Przymierzam się na Iberystykę na UW tyle że zdołałem zorganizować tylko jeden test z 2004 roku z predyspozycji - moim zdaniem był z lekka powalony. Głównie nie o to mi chodzi. Czy znacie jakieś dobre materiały by się poduczyć z kultury Hiszpanii - przecież nie bedę oglądać , czytać itd wszystkiego co Hiszpańscy artyści, architekci i inni wymyślili. Chodzi o to czy można np z internetu zdobyć sensowne informacje na temat Hiszpanii, Portugalii i Ameryki Łacińskiej.Moźe znacie jakieś wartościowe książki hmm? Patrząc jednak na test 2004 roku to raczej należałoby wrócić do początków Liceum (co w moim przypadku było by jakieś 3 lata od matury) i zająć się analizą wierszy itp.
To jeśli chodzi o predyspozycje. Słyszałem że z angielskiego to trzeba mieć poziom minimum taki jak na egzamin CAE. Czy to prawda?
Aha i jeszcze jedno. Zdawanie tylko i wyłącznie na Iberystykę na UW to ryzykowna sprawa. Te same egzaminy są na anglistyce germanistyce. Czy dobrze by było zapisać się i mieć to drugie wyjście w razie gdyby tfu tfu się nie udało na Iberystyce? Hmm sam nie wiem bo korci mnie jeszcze socjologia na SGGW (egzamin z historii polski XX w. !!! tylko albo aż. :P
Może ktoś wie jak jest na socjologii SGGW?? Tak sie tylko pytam.
To tyle na teraz.