POMOCY!

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze kogos o dobrym sercu o przetłumaczenie tego tekstu. Potrzebuje go jak najszybciej. PROSZE!!!

Cześć Tomek.

Mam dosć dużą rodzine. Moja mama ma 45 lat i ma na imię Henia. Jest z zawodu pilęgniarką i pracuje w szpitalu. Mój ojciec-Mirek jest zawodowym żołnirzem i pracuje w sztabie w Poznaniu. Mam brata Pawła. Uczy się na Akademi Ekonomicznej w Poznaniu,teraz jest a drugim roku. Moja bacia Janina jest 78 letnią kobietą potrafiącą ugotować wszystko. Mam rówiież sporo dalszych krewnych. Moja ciocia Agnieszka pracuje w jedej z firm telekomunikacyjnych ma 33 lata. Moja kuzynka Gosia jest młodsza ode mnie o 2 lata i uczy się jeszcze w gimnazjum. Mój kuzyn Marcin uczy się podobnie jak mój brat na Akademi Ekonomicznej. Również na 2 roku tylko na innym kierunku.
Moja rodzina jest wspaniała i na pewno nie zamieniłbym jej na rzadną inną. Jak przyjedzisz do mnie na wakacje to Cię z nimi zapoznam.
moze byscie tam sami robili swoje prace domowe?? ja rozumiem cos na potrzeby prawdziwego listu...ale nie praca domowa,,,,ehh
zgadzam się z przedmówcą/przedmówczynią
Gdyby umał to bym przetłumaczył. Moja Pani wymaga, a nic z nami nie przerabia, Jak mozesz to przetłumacz jak nie to szkoda
Tengo bastante grande familia. Mi mama tiene 45 ańos y se llama Henia. Es una enfermera y trabaja en el hospital. Mi padre-Mirek es militar de carrera (to oznacza: wojskowy, zawodowy) y trabaja en Poznań.
Tengo un hermano Paweł (jak chesz możesz napisać Pablo :)). Estudia en Academia economica en Poznań, ahora esta en segundo curso. Mi abuela Janina tiene 78 ańos. Es una mujer que sabe cocinar todo. Tambien tengo muchos parientes. Mi tia Agnieszka trabaja en una empresa telecomunica. Tiene 33 ańos. Mi prima Gosia es menor 2 ańos que yo y todavia estudia en
colegio de ensenanza. Mi primo Marcin igual que mi hermano estudia en Academia Economica asimismo en segundo curso como mi hermano sino en otro ( nie wiem jak jest kierunek).
Mi familia magnifica y con seguridad no la cambiaria(nad i jest kreska) a ninguna otra. Cuando veniras a mi casa de vacaciones entonces te voy a conocer con ellos.