co robie zeby być zdrowym

Temat przeniesiony do archwium.
Zdrowie jest bardzo ważne w naszym życiu.Dlatego trzeba bardzo o nie dbać. Co ja robie,żeby być zdrowym? Dbam o higiene;) Po każdym posiłku myję zęby, kapie się codziennie, myję włosy, używam dezodorantu. Odżywiam się zdrowo.Jem dużo warzyw i owoców.Nie pale ani nie pije alkoholu.
Bardzo dużo czasu spędzam na dworze. Gdy zrobi się ciepło jezdze rowerem lub chodze na spacery.Latem chodze z przyjaciółmi na basen. Wieczorem biegam razem z moim psem;) W szkole na lekcjach wf ćwiczymy..gramy w siatkówke lub koszykówke. Myśle,że zdrowo i aktywnie spedzam swój czas.

CZY BYŁBY KTOŚ NA TYLE WSPANIAŁY I PRZETŁUMACZYŁBY MI TO NA HISZPAŃSKI?BŁAGAM...
prosze...przetłumaczcie mi to w czasie terazniejszym..
la salud es muy importante en nuestra vida. Por ello es necesario cuidarse.
¿Qué hago yo para estar sano? cuido mi higiene. Despues de comer me lavo los dientes, me baño todos los días, lavo el pelo, uso desodorante. Me alimento bien. Como muchas verduras y frutas. No fumo ni bebo alcohol.
Paso mucho tiempo al aire libre. Cuando hace calor monto en bici (bicicleta). En verano voy con mis amigos a la piscina. Por las tardes corro con mi perro. En la escuela, en las clases de educación física, hacemos ejercicio...jugamos al voleibol o al baloncesto. Pienso que paso el tiempo de una manera sana y activa.

Jakas praca domowa? ?? ;-)

»

Pomoc językowa