Urodziłem się w Vitorii 29 stycznia 1981 roku. Zostałem ochrzczony 17 lutego i nadano mi imię Alejandro, ale szybko stałem się Alexem. Nie mam braci. Kiedy miałem 4 lata moi rodzice z powodu pracy przenieśli się do San Sebastián. Od tamtej pory mieszkam tutaj.
Zawsze byłem dość ekstrowertyczny. Odrobinę nieśmiały, ale nie miałem problemów w relacjach z innymi. Byłem bardzo zabawowy. Lubiłem cieszyć się życiem w każdej chiwli i nigdy nie przestałem wychodzić w weekendy z powodu egzaminów.
W wieku 14 lat zacząłem grać w bilard prawie przez przypadek. Spodobało mi się to (?), nie szło mi źle, byłem coraz lepszy i przez wiele lat pochłonięty (grą). W wieku 16 lata już brałem udział w zawodach.
Nie myśląc o niczym, dla zwykłej zabawy, jednocześnie poświęciłem się stworzeniu piosenki. Zacząłem w wieku 15 lat. I nadszedł dzień, kiedy skończyłem piosenkę, która mi się spodobała. Miałem ochotę, żeby ktoś jej posłuchał, zaśpiewać ją komuś. Ta pierwsza piosenka jeszcze istnieje, jest napisana, ale nie nagrana na płycie.