piosenka z "Vengo"

Temat przeniesiony do archwium.
Kto był na Vengo, na pewno kojarzy piosenkę, której text chce wam podać!!! Jest wspaniała!!

No tengo lugar y no tengo paisaje y aun menos tengo patria Con mis dedos hago el fuego y con mi corazón te canto las cuerdas de mi corazón lloran Nací en Alamo nací en Alamo no tengo lugar y no tengo paisaje y aun menos tengo patria Nací en Alamo nací en Alamo ay cuando canta y con tus dolores nuestras mujeres te hechizan Ay, ay Ay Nací en Alamo nací en Alamo no tengo lugar y no tengo paisaje y aún menos tengo patria Nací en Alamo (x8)

i jeszcze tekst przetłumaczony na angielski

I have no place I have no landscape And even less a homeland With my fingers I make a fire And with my heart I sing for you The strings of my heart cry I was born in Alamo (bis) I have no place I have no landscape And even less a homeland I was born in Alamo (bis) Ay when you sing And with your sorrows Our women put a spell on you
a można prosić o przetłumaczenie na polski? widziałam film, tańcze do tej muzyki , jest super ale nie umiem tego dokładnie przetłumaczyć. Prosze o pomoc.
Tłumaczyłam z angielskiego, nie z oryginału, więc wcale nie musi to być dobrze. Poza tym nie jest to tłumaczenie dosłowne. Ale może chociaż przydam się na coś z moją namiastką wiedzy. Może kiedyś mi też ktoś pomoże.

Proszę bardzo:

Nie mam swojego miejsca
Nie mam krajów
I nie mam nawet ojczyzny

Palcami potrafie rozniecić ogień
Sercem spiewam dla ciebie
I drżą struny mojego serca

Urodziłem się w Alamo
Urodziłem się w Alamo
Nie mam swojego miejsca
Nie mam krajów
Nie mam nawet ojczyzny

I kiedy śpiewasz
Ze smutkiem
Nasze kobiety was zauroczyły

Jeśli:
Alamo = al amor
wtedy każde "urodziłem się w Alamo" można by przetłumaczyć "zrodziłem się z miłości" albo jakoś tak
ale w sumie nie jestem tego pewna
świetny kawałek..a ma ktoś to na kompie może?
wlasnie wczoraj sciagnelam te piosenke i mam ja na kompie, slucham jej zreszta na okraglo, moge Ci ja wyslac
czy moglabym prosic o nazwe wykonawcy badz zespolu tej piosenki z Vengo"?
wykonawca-REMEDIOS SILVA PISA
Uwielbiam tę płytę,jest cudowna.Niestety nie widziałam filmu...!!!!!!!!Chciałabym obejrzeć ten obraz w kinie,
wczoraj przegapiłam seans w Muranowie:(
Błagam o info o seansach w Wawie w razie co: )
Pozdrawiam
Witam serdecznie wszystkich ktorzy zagladaja na te stronke....Mam jednak prosbe...czy moglby mi ktos przetlumaczyc tekst piosenki oraz napisac na gg mniewiecje jak sie dana piosenke (czyta) spiewa... chcialbym sie nauczyc spiewac ...
Zapomnialem o numerze [gg]
Czy mogłabys mi przesłać tą piosenkę, ponieważ ja nie mogę jej nigdzie znalezc. A to jest moj adres [email]
ups, to miało być do Daglezi(?) o ile dobrze pamiętam nick...
pozdrawiam :)
Czy ja bym tez mogła otrzymać tą piosenkę mailem? Bardzo serdecznie proszę. Nie jestem w stanie niestety jej ściągnąć a jest mi stasznie potrzebna. serdeczne dzieki. Maja e-mail : [email]
hejrnjesli nie byłby to dla Ciebie problem, prosziłabym o przesłanie piosenki "nací en Alamo" , szaleje za niarnrnmój meilik [email]
a moge i ja ta piosenke prosic? [email]
czy ktos moze kojarzy tytul utworu (bez muzyki) ktory jest spiewany chyba na chrzcie przed tym jak Caco zostal dzgniety nozem? tak mi sie wydaje ze to ten moment byl ale nie jestem pewna ;p
maleńka poprawka na początku:

Nie mam swojego miejsca
Nie mam krajobrazu
I nie mam nawet ojczyzny
...
...
(to samo pod koniec)

paisaje = landscape = krajobraz, pejzaż
La Paquera De Jerez: Chant de la douleur (Seguiriya)- to jest spiewane tuż przed tym jak Chaco zostaje dźgnięty nożem, a na chrzcie spiewa ta sama kobieta: La Paquera De Jerez: Chant du Bapteme (Buleria)-moment kiedy przychodzą po raz pierwszy porozmawiać... mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam =)rnPozdrawiam!
Moigłabys mi tez przesłacv tę piosneczke ?? [email] z góry dzieki pozdrofionka
ja tez bym poprosila! [email] dzieki!
Czy tez moge prosic o piosenke naci en alamo? z gory dzieki!!! pa pa, moj [email]
Pewnie za bardzo sie nie wyróżnie jeśli równiez poprosze o ta śliczna pioseneczke z "Vengo" Bardzo, bardzo prosze.
Gdyby ktos sie zdecydował, podaje maila: [email]

Z góry ślicznie dziękuje!! I pozdrawiam
Daglezja mam do ciebie wielka prosbe czy mogla bys przyslac mi ta piosenke na e-maila ?? bardzo bylabym ci za to wdzieczna oto on --> [email] z gory ci bardzo dziekuje i czekam na opis z Twojej strony Miłego wieczorku
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa