Czy może tak być?
Ayer puso a Kasia como un trapo sucio, porque se conservó no en regla ante mí. Dijo que debe llavar los trapos sucios en casa y no gritar sobre ella en la calle. No era santo de devoción, pues no tenía ningún resistencias para sacar a relucir su trapos sucios. Fui a todo trapo y dije a Paul que Kasia tiene otro chico y lo traiciona. Me saló con la suya, porque la dejó. Kasia era sobre mí furiosa y dijo que solo yo puedo ser esta vil y que nadie no haría algo este. Después me sentía un poco estúpidamente pero ya no podía nada hacer.
Po polsku miało być mniej więcej tak
Wczoraj nawymyślałam Kasi, ponieważ zachowała się nie porządku wobec mnie. Powiedziała, że powinnam prać brudy w domu a nie krzyczeć na nią na ulicy. Nie była święta, więc nie miałam żadnych oporów żeby wyciągnąć jej ciemne sprawki na światło dzienne. Poszłam na całość i powiedziałam Pawłowi, że ma innego chłopaka i go zdradza. Osiągnęłam zamierzony cel, ponieważ ją zostawił. Kasia była na mnie wściekła i powiedziała, że tylko ja mogę być taka podła i że nikt nie zrobiłby czegoś takiego. Potem było mi trochę głupio ale już nie mogłam nic zrobić. Następnym razem musze panować nad swoimi nerwami.
a niewiem jak użyć w tym hacer de la suyas