prosze o tlumaczenie!

Temat przeniesiony do archwium.
CO TO ZNACZY DOKLADNIE!

1
con mis manos podria asesinar a un hombre si quisiera, hacer una hobra de arte, o tal vez acariciarte de tal manera q toda tu piel se estremezca tanto q solo dios podria notarlo .......

2
todo es una mera y ocilante accion ilusoria d nuestra mente, humana, imperfecta, llena d misterios .....
llena d enigmas, he contemplado tu imagen, tu alma, tus deseos, tus tormentos ... y aun asi, solo asi he podido observar lo maravillosa q eres ....
la tenue llama q ha emanado d mi incontrolable alma, ha causado una serie d factores puramente desencadenantes a la hora d diagnosticar mi verdad ....

3
un aventurero por excelencia

un amante por descencia .....
Moja wersja

1.Moimi rekami moglbym zabic czlowieka ,gdybym chcial, zrobic jakies dzielo sztuki a byc moze piescic cie w taki sposob, ze cala twoja skora tak by sie wzburzyla,ze tylko Bog moglby to zauwazyc.
2.Wszystko jest pewnym sposobem dzialania iluzorycznego naszego umyslu, ludzkiego, niedoskonalego, pelnego tajemnic
pelnego enigmy,kontemplowalem twoj obraz(wyglad), twoje pragnienia, twoje zawirowania....i nawet teraz tylko moglem zauwazyc jaka jestes wspaniala
to wszystko emanuje z mojej niekontrolowanej duszy, spowodowalo to serie skladnikow, calkowicie nie do opanowania w momenci okreslenia mojej prawdy

3.poszukiwacz przygod (z wolnego wyboru)
kochanek z dziada pradziada

« 

Życie, praca, nauka