Sprawa zycia lub smierci

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Wszystkich!! mam ogromna prosbe. Otoz chce wynajac mieszkanie w Hiszpanii ale potrrzebuje kilka przydatnych kwestii. Prosze przetlumaczcie mi te pare zdan z gory bardzo dziekuje!!

1. Pisze/dzwonie z Polski w sprawie ogloszenia.
2. Jestem zainteresowana wynajeciem oferowanego pokoju/ mieszkania od poczatku wrzesnia. Czy oferta jest nadal aktualna??
3. Mam 22 lata i chcialabym wynajac pokoj razem z moim chlopakiem. Ile bedziemy placic??
4. Czy podana kwota jest na tydzien czy na miesiac?? czy trzeba zaplacic jakas kaucje za ten pokoj??
5. Czy w podana cene sa wliczone takze rachunki czy trzeba je placic osobno??
6. Czy pokoj jest umeblowany i czy bedzie mozna korzystac z lazienki??
7. Na jak dlugo chcesz wynajac ten pokoj??
8. Czy mozesz podac mi adres pod ktorym mam szukac twojego mieszkania po przyjezdzie do...??
9.Czy mozemy zaplacic Ci po przyjezdzie na miejsce??
10. Dziekuje za informacje. Skontaktuje sie z Toba jeszcze przed wyjazdm w celu sprawdzenia czy pokoj jest dla nas przygotowany ( albo jakos tak nie wiem czy dobrze to brzmi)
Jak chcesz, moge za ciebie zadzwonic i wypytac o to wszystko.
Podaj swoj e-mail.
Pzdr.
Kurcze mowisz powaznie?? nie moge uwierzyc wiesz co jest jeden problem tylko nie chcialabym poruszac go tutaj na tym forum (dotyczy wynajmu mieszkania) musialabym Ci to wszytsko wytlumaczyc o co dokladnie chodzi wiec jesli twoja propozycja jest wciaz aktualna to odezwij sie na forum jeszcze raz.
Gracias y saludos
Tak.
Bo chyba piszesz o telefonie do Hiszpanii?
Jesli tak, to owszem, moja propozycja jest aktualna.Mieszkam tu i to drobiazg dla mnie.
Pzdr.

Dogrywka...Mecz ogladam... ;-)
Dogadamy sie emilkami, spokojnie.
-------------

CUDOWNA DOGRYWKA!!!

2:0 !!!! Dla Wlochow, naturalnie...
;-)
wlasnie, poniekad mam z tym samym problem tzn nie jest to kwestia wykonania telefonu jednak wynajciecia jakiegos lokum. 4sierpinia kolezanka i ja mamy wolot z Warszawy na lotnisko Bracelona-Girona i dalej udajemy sie gdzie nasz nogi poniosa:)jednk- jednak beda to chyba okolice costa brava, ze nie robic calej masy km. Szukamy chetnych, kt razem z nami wynajeliby jakis apartament, hostel, hotel czy cokoliwiek???Na chetnych czekamy
Witaj Una!! wiesz jestem Ci naprawde bardzo wdzieczna. Moj e mail to [email] to sie jakos dogadamy przez maile napisz do mnie to wytlumacze Ci o co mi tak dokladnie chodzi no i jakos napewno sie odzwdziecze bo malo teraz takich osob jak Ty... (wzruszona jestem naprawde)
Nie ma za co!

Odbierz poczte...
;-)
Hej Una!! jeszcze nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie. Moze jeszcze nie napisalas po prostu. W kazdym razie w skrzynce pustki. Czekam dalej SALUDOS :-))
...napisalam o 13:18...

???
Sprawdz, czy dobrze mi podalas maila.
Zwrotu tez nie mam...
:-(
Wyslalam raz jeszcze innym adresem...
Może teraz...
;-)
Witaj Una!! prosze zagladnij na poczte bo jest pewna okazja i chcialabym z niej skorzystac. pomoz mi prosze
Una witaj a ja mam tez sprawe zycia i smierci potrzebuje cos prywatnego przetlumaczyc ale mi glupio tak na forum tylko jedno zdanie nie umim sobie z nim poradzic
moj adres [email] lub [gg]

pozdrawiam Fidolcia
dwa błędy umiem winno być i adres [email]
MAM DOBRE wiesci!

Odbierz poczte...
;-)
Pare godzin temu napisalam do Ciebie...juz.

Pzdr.
Witaj Una!!

Nie wiem co sie dzieje z moja poczta ale niektore wiadomosci ktore wyslalam Ci 2 dni temu przychodza dopiero dzisiaj wiec sa chyba jakies problemy techniczne z tym wszytskim :-(( pewnie dotane pare maili od Ciebie jutro
pozdrawiam
dość często sa podobne problemy z wysyłaniem
Mam "problemy" z poczta...

Co wysylam...to mi odsyla...
Do tego...ktos-cos, jakis wielbiciel pewnie...namietnie zawala mi wszystkie skrzyneczki...

Postaram sie TO rozwiazac!!! Jak znajde chwilke czasu...
DAM ZNAC !
ok fajnie dzieki - czekam cierpliwie i pozdrawiam
Witaj Una!!

fajnie ze mam jakas wiadomosc od Ciebie. Nie pisz juz nic do tego goscia bo juz sprawa wyjasniona zadzwonilam i mieszkanie juz mamy wiec to w duzej mierze Twoja zasluga. Prosze jak Ci sie ta poczta naprawi to napisz cos do mnie bo nie chce z Toba tracic kontaktu. pisalam do Ciebie wiele wiadomosci ale chyba nie doszly wszytskie. W kazdym razie ciesze sie strasznie ze Cie poznalam pozdrawiam i czekam
Chyba juz wszystko u mnie OK.!

Ciesze sie, ze z mieszkaniem juz sie wyjasnilo!!!!
(He, he...Jeszcze...odwiedze Cie w V., uwazaj! ;-) )

Pozdrawiam!
Una...
Witaj Una!! z mieszkaniem jak najbardziej wszytsko OK myslalam ze sie na mnie obrazilas bo nic nie pisalas ciesze sie ze sie odezwalas bardzo mi pomoglas i z calego serca Ci za ta pomoc dziekuje i wciaz uwazam ze powinnas zmienic tego nicka na Unica i sama wiesz dlaczego...
pozdrawiam i czekam i na odwiedziny :-D
Eeeeeeeeeeeeee...
No cos TY?
Ja sie nie obrazam. A zreszta przeciez nie mam powodow!

Fajnie, ze juz wszystko wyjasnilas,bo to bylo NAJWAZNIEJSZE z tym mieszkaniem!

Ciesze sie! IPOZDRAWIAM GORACO!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe