jak powiedziec po hiszpańsku??

Temat przeniesiony do archwium.
heyka moglyb kto mi napisac jak powiedziec po hiszpańsku komuś :przegrasz1!!
i mam do was jeszcze jedna prosbe bo juz sie pytalam ale dozwu nei ma jak powiedzeic :w czasie przeszłym i przyszłym:kąpałam sie nad jeziorkiem ,wodą,byłam na podwórku,jeżdziłam an rowerze,zmywałam,odkrzurzałam,byłam na zakupach,kupiłam sobie....,nastepne:juz mnie nie lubisz,..
Prosze was bardzio bardzio z góry dzieki.Prosilabym aby te slówka byly w czasie przeszlym i przyszłymmm np zmywalam (bede zmywać)
¡Perderas! Jak zagrasz np.

Nikt ci nie odpowiada bo czas przyszly i przeszly do tlumaczenia pojedynczych zwrotow to za malo.
Musisz okreslic czy to chcesz robic i czy dzis np.
Czy przeszly...to rano czy rok temu np.
-----------------------------
bañaré; lavaré; montaré...la bicicleta...; pasaré la aspiradora...jak pojade np.

Bañaba; lavaba; montaba la bici...; pasaba la aspiradora... jak bylam kiedys tam u Cioci np. Do tego wykonywalam te czynnosci kilka razy. Jak raz to: monté...la bici; pasé la aspiradora...itd

Estuve de compras. Jak wczoraj dzwoniles
Me compré...luego....Jak bylam wczoraj w sklepie

He!
Np. ¿Ya no te caigo bien?

No to pokomplikowalam...
dzieki wogóle za odzwew bardzo bardzo bardzo masz moze jakies matarialy na kompie o czasach hiszpanskich albo moze znasz jakies ksiazki w których czasy sa dobrze opisane/??Mam nadzieje ze sie odezwiesz dzieki jeszcze raz az wszystko
=> http://elcastellano.pl/index.php?go=czasy

;-)
dzieki ci jestes spokoooo

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa