De pe a pa 2?

Temat przeniesiony do archwium.
Obecnie kończę pierwszą część Español De pe a pa Wawrykowicz... Chciałbym kontynuować dalszą naukę z 2 częścią De pe a pa, ponieważ odpowiada mi układ podręcznika... Jednak przeszukawszy forum, natrafiłem na wiele nieciekawych opinii na temat podręcznika. Polecilibyście jakiś podręcznik startującego właśnie z poziomu A2/B1? A może już ktoś przeskakiwał z De pe a pa na inny podręcznik dla średniozaawansowanych?

I zaznaczam, że uczę się samemu.

¡Saludos!
Up. Bardzo zależy mi na odpowiedzi.
Też uczyłam się sama z tych podręczników (jestem w trakcie nauki z de pe a pa 2) i myślę, że warto uczyć się z niego. Każda książka ma jakieś wady i zalety, a jeśli Tobie odpowiada właśnie ta, to nie sugeruj się innymi, szczególnie, że ten podręcznik jest dobry;)

Un saludo:)
Muchas gracias por tu respuesta, olka. :)

Hmm... Chciałbym wiedzieć z czystej ciekawości: uczysz się samodzielnie czy na kursie? Ile czasu zajęło Tobie przerobienie całego De pe a pa 1?

Saludos. :)
ciężko mi powiedzieć, bo po przerobieniu 5 rozdziałów musiałam ją odłożyć, bo wzywały mnie szkolne obowiązki. Ale myślę, że aby dokładnie przerobić tą książkę wystarczy rok, ale to zależy jak często się uczysz.
A no i też jestem samoukiem;)
A co do 'de pe a pa 2' powiem Ci, że jest o wiele cieńszy, ale bardzo dużo w nim gramatyki i słówek.
Ja też korzystałam z tego podręcznika, z obu części i bardzo go sobie chwalę. uczyłam się z niego w liceum (na zajęciach w szkole). Myślę, że na początek to całkiem niezły podręcznik, bo przede wszystkim jest po polsku (a to na początku bardzo ułatwia naukę, jeśli się ktoś uczy sam). Gramatyka wyjasniona dość przejrzyście. Z pewnością podręcznik ma braki i niedociągnięcia, ale to zawsze potem można zweryfikować jakąś inną książką w trakcie dalszej nauki.
Dzięki za odpowiedzi!

Wybrałem dlatego De pe a pa, ponieważ moim zdaniem zaczynanie samemu książki jedynie w j. hiszpańskim to kompletna pomyłka.

Właśnie, De pe a pa jest świetny na początku nauki, jednak ja już za kilka dni kończę podręcznik i nie jestem pewny czy kontynuować z drugą częścią, czy nie lepiej poszukać książki tylko w j. hiszpańskim.

Z chęcią bym się przeszedł do kilku księgarni w moim miasteczku i pooglądał podręczniki, ale niestety nie mogą takich sprowadzić. :/

Oczywiście mogę sobie poczytać opisy podręczników s Hiszpanii np. na stronie księgarni ELITE, ale to i tak byłoby kupowanie w ciemno.

Bardzo proszę o rady! :)
Przejrzyj sobie podręczniki zgromadzone tutaj

http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Zenek1234

:)

Niektórzy chwalą sobie podręcznik Nuevo Ven. Mi osobiście jakoś nie przypadł on do gustu, jak dla mnie zbyt chaotyczny (ale może za krótko z niego korzystałam - 1 rok)
Poza tym masz tam też De pe a pa 2 ;)
¡Muchísimas gracias por el enlace! :)
De nada :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia