2 zdania do sprawdzenia

Temat przeniesiony do archwium.
Jak napisać:
Les quiero agradecer de todo corazón por todo lo que hicieron para mi durante mi estancia en España. les quiero?

Y también tengo una propuesta, si quieren, les puedo enviar una receta....
les puedo? a może w ogóle subj. les pueda?
Choć głównie mi chodzi o to les (czy może los? albo nic?)
i jeszcze jedno, jak napisać: jestem pewna, że smakowałoby Wam. (ale nie jestem pewna czy np będą coś próbować)?
i jestem pewna, że będzie Wam to smakowało. (jestem pewna, że np będą coś próbować) ?
'agradecer' i 'enviar' wymagają dopełnienia dalszego czyli "les".
Les quiero agradecer de todo corazón por todo lo que hicieron POR mÍ durante mi estancia en España.
Lub :
Les estoy muy agradecida por todo lo que hicieron POR mÍ durante mi estancia en España.
Estoy segura de que les gustaría [gustará]

I nie proponuj i nie pytaj tylko napisz, że wysyłasz bo to byłaby zbyt oficjalna żonglerka grzecznościami na tym etapie znajomości.
dzięki!

Les quiero agradecer de todo corazón todo lo que hicieron POR mÍ durante mi estancia en España.

Może być ....de todo corazón todo... ? nic pomiędzy corazón a todo?

I nie proponuj i nie pytaj tylko napisz, że wysyłasz bo to byłaby zbyt oficjalna żonglerka grzecznościami na tym etapie znajomości.
No tak tylko to jest karta do napisania z książki, i jest tam zaoferuj, że coś tam. Więc wolę trzymać się tego i oferować niż możliwe, że stracić punkty za to ;)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa