Proszę o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
Hej:) Jest ktoś w stanie pomóc mi w napisaniu pracy....na temat jak spędziłam dotychczasowy rok i jakie mam plany na przyszły ? nie musi to być bardzo długie tylko pare zdań. Nie wiem jak się do tego zabrać ponieważ na pewno pomyle wszystkie czasy jakie tylko istnieją w języku hiszpańskim:P Bardzo proszę o pomoc i czekam na odpowiedź ...pozdrawiam:)
jeżeli ktoś ma możliwość wymyślenia mi na szybo pare zdań to bardzo proszę ....nie chodzi o to że mi się nie chce tego pisać ....tylko po prostu nie mam pojecia jak to napisać.
Proszę o odpowiedź
??
sory, nie doczekasz sie, tu nikt za nikogo nie odrabia prac
Super temat!
Chyba Bea mi wybaczy...la excepción...
Mam dobry humor...i cos Ci skrobne...
Problem w tym, ze nie mam czasu....wiec poczekaj, az ktos poprawi...
Tak na szybko...:

El último año ha sido todo un éxito en mi vida.
He disfrutado de todo lo que se me iba presentando en cada momento.
Ha sido genial, de verdad. He aprendido, que lo más importante es vivir la vida al máximo, exprimirla hasta la última gota. Eso es lo que hace crecer a la persona, y no lo de pensar, estudiar, no. No tiene sentido perder el tiempo y la juventud en las clases, bibliotecas o con apuntes y aburridos libros. Hay que saber aprovechar el tiempo, las nuevas tecnologías y sobre todo…aprovechar los conocimientos y tiempo libre de la gente sabia y buena. De estos hay muchos. Te ayudarán siempre que quieras.
Ej. El español. Las mejores personas están en el forum hiszpanski.ang.pl. Allí tienen hasta turnos las 24 h/día, por si tienes alguna urgencia.
Sí, sí. ¡Hay gente buena en este mundo! Todo lo que hacen, hacen bien, rápido y encima gratis. Parecen gilipollas...realmente...Así que he aprendido que no hace falta ir por el mismo camino ya que está hecho y ocupado.
Hay que buscar caminos nuevos – y VIVIR. ¡Nada más! Es así de fácil.
Solo se vive una vez…por eso no pienso mucho en el futuro. Siempre habrá alguna salida buena y fácil de todos los problemas que se me puedan presentar. Esto me llena de alegría y deja mucho tiempo para seguir con mi vida. Es maravilloso descubrir que no hace falta preocuparse por nada….No importan las notas…deberes…o exámenes…No.
Lo importante es saber donde buscar ayuda – nada más. Así aprovechas la vida para las cosas acordes con tus gustos y deseos. Y solo pierdes unos minutos al final del curso para encontrar alguien que sepa más que tú – tarea bien simple, y ¡ya está!
Este descubrimiento me llena de orgullo y esperanza en conocimientos y buen corazón de otros.
A mi, no me hacen falta estas cualidades. El saber ocupa lugar…y sobre todo el tiempo. Y es justo lo que no quiero perder.
Quiero vivir bien, saber lo menos posible y seguir feliz en mi ignorancia. No hay nada mejor.
Todos los tontos e ignorantes viven felices. Y yo quiero ser uno de ellos. Ser guapa, divertida y saber vivir a costa de otros me preparará estupendamente para mi futura vida en brazos de mi Príncipe Azul que seguramente aparecerá pronto, ya que cuando mis padres se enteren de mi filosofía de la vida, me van a fastidiar, seguro. Y como esto va a ocurrir en breve, he decidido poner manos a la obra este verano y salir a la caza y captura de mi futuro madrido. ¡Que tiemblen los hombres!
;-)
---------
Na pewno jest kupe bladow....literowek...itd...No ale te pare zdan - to juz "cos"... ;-) - a widze, ze Ci sie strasznie spieszy...
Bledy, ktore znajdziesz, sama popraw albo poczekaj na poprawe innych.
Ja w tej chwili nie mam juz czasu...
Lo siento....
POWODZENIA!
Każda praca pisemna powinna mieć wstęp, rozwinięcie i zakończenie. napisz to co chcesz wyrazić po polsku jak najprostszymi zdaniami a potem przetłumacz.
Skoro masz problem z czasami to wstępnie do opisu przeszłości użyj czasu Preterito Indefinido a do planów czasu Futuro.
UNA dziękuje bardzo....na pewno coś z tego już sama sklecę :) po prostu nie wiedziałam jak operować tymi czasami. No a śpieszy mi się tylko dlatego ze mam egzamin ustny z hiszpańskiego i inne tematy opracowałam a jedynie z tym miałam problem. Dziękuje :)):*

Jednak Bea się myliłaś/eś ;) są ludzie, którzy potrafią pomóc ;]
Patrycjaaa_20, nie chcę się wtrącać ale czy w ogóle zrozumiałaś ten tekst ?

Cytat: Patrycjaaa_20
są ludzie, którzy potrafią pomóc ;]

Aha... sugerowałabym jednak ostrożność w przyjmowaniu tej pomocy:)
co sugerujesz? :)
hmm a te twoje podziękowania to były na poważnie?:)
Nie no w sumie, może ja się nie znam a Tobie odpowiada to co napisała Una..
edytowany przez Gosiakkk: 12 cze 2011
nie przeczytałam jeszcze dokładnie tego tekstu tylko początek...więc powiedz o co chodzi? nie pytam tutaj o nic złośliwie ;)
ok, no to tekst jest mniej wiecej o tym jak to podoba Ci się używanie pomocy innych naiwniaków na forum którzy za darmo napiszą twoje zadanie, a ty chcesz -cytuję- : " vivir bien, saber lo menos posible y seguir feliz en mi ignorancia" - chyba rozumiesz. Wczytaj sie a zresztą nie czytaj już tego, i zajmij się przygotowaniem czegoś sensownego albo sprobuj przynajmniej i nie licz na to że ktoś napisze wszystko za Ciebie.. powodzenia
ok teraz przeczytałam to dokładniej... i masz rację ;P czyli jednak jestem naiwna :P po prostu nie wiedziałam jak napisać cokolwiek na ten temat... myślałam, że może ktoś mi pomoże ale się myliłam
spróbuj sama napisać, a nawet jak będą błędy to wtedy zapytaj na forum i może ktoś poprawi. zawsze to co innego niż wymyślać za kogoś cały tekst. Powodzenia nie poddawaj sie:) wiecej sie nauczysz jak sama sprobujesz
no właśnie do tego siadam ...tylko już mi się mózg lasuje od tego hiszpańskiego:P dzięki ;)
a jednak hehe mialam racje i wybaczam Ci Una, fajnie sie czytalo do kawy :P
:]
W tekscie ujelam to, co widzialam...czyli : temat....plec i pospiech...
Do tego fakty: czerwiec; pierwszy wpis na forum.
Z tego wyciagnelam (mysle, ze logiczne) wnioski...
Fantazja poniosla mnie jedynie z Ksieciem...- fakt - bo przeciez wieku Pytajacej - nie znam...i jakos z gory zalozylam, ze te 17-18 juz ma...
A czego nie ma - to chceci do nauki...wiec...
---
To nie byla wcale zlosliwosc - nic nie sklamalam!
Jedna sprawa to POMOC, inna ODWALIC cala robote.
----
To byly tylko 1. i 2. lekcja.
1. NIECH PATRZA GALY CO BEDA RECE PRZEPISYWALY/KOPIOWALY.
2. UMIESZ LICZYC? LICZ NA SIEBIE.
----
---
Dwa x podkreslilam, zeby ktos to sprawdzil...
Nie malam zlych zamiarow! (Tylko dobry humor...)
Dlatego DZIEKI GOSIU!!!
Z drugiej strony, nie przyszlo mi do glowy, ze mozna nie rozumiec tego tekstu... - no ale fakt - poziomu hiszpanskiego pytajacej - tez nie znam...
Bo o tym tez "zapomniala" napisac... Zreszta slownictwo - jest jasne...i proste wiec....
A tekstu "ponad" swoj poziom przeciez tez by oddac do oceny nie smiala, prawda?
Nie wiem czemu, widząc wpis i nicka po raz pierwszy, przypomniała mi się "martusieńka" vel "georginia181" sprzed paru lat :-)
Zanim zaczęłam czytać myślałam, że istnieja ludzie którzy potrafią bezinteresownie pomóc ;]
Następnym razem nie rób sobie jaj z ludzi...i nie chodziło mi tu o jakies wypracowanie tylko o pare zdań ponieważ nie wiedziałam nawet jak się do tego zabrać ;]
I nie ubliżaj mi, że nie mam chęci do nauki bo nawet mnie nie znasz ;] I nie jest to tekst oddawany do oceny więc jak nie wiesz to się nie wypowiadaj ;]
pozdro wszechwiedząca osobo ;]
A. ...ze co? Byla...Matka...Byla Corka...a teraz Siostra sie pojawila? ;-)
----
Cytat: Patrycjaaa_20
I nie ubliżaj mi, że nie mam chęci do nauki bo nawet mnie nie znasz

...to
Cytat: Una...
A czego nie ma - to chceci do nauki...
to nie ublizanie, tylko stwierdzenie FAKTU, ewentualnie MOJA opinia.
A Ty mnie znasz?
-----
Dobra, wystarczy....
Niech mi ktos teraz tylko zarzuci, ze ZLE napisalam prace! (pod wzgledem merytorycznym...Pomijam drobne bledy...ort, styl...)
Majac tak niewiele danych - z duma przyznaje, ze zrobilam to calkiem trafnie!
Oczywiscie teraz - mam wiecej danych - i moj opis bylby pelniejszy...Nawet z wlasnymi cytatmi...
No ale...szkoda mi czasu...
Twoja opinia w ogóle mnie nie interesuje ;]
Zajmij się lepiej czymś pożyteczniejszym niż siedzeniem na forum i pisaniem głupot; popisywaniem się ;] na mnie NIESTETY wrażenia nie zrobiłaś ;]
Tekst jest, mówiąc potocznie, zajefajny... Brawo :-)
No, niestety, odrobina dowcipu ludzi zawsze gubi i sie obrazaja, bo zamiast gotowca, dostaja nauczke :)
a kto tu się obraził niby ? ;]
Cytat: argazedon
Nie wiem czemu, widząc wpis i nicka po raz pierwszy, przypomniała mi się "martusieńka" vel "georginia181" sprzed paru lat :-)

Uuhuhu, aż zapiałam z radości na samo wspomnienie :D

Bardzo ładne wypracowanie, Una ;)
edytowany przez Agniecha110: 14 cze 2011
;]
Az sie ...zaczerwienilam....
....
Dobrze, ze zupelnie nie mam czasu...bo pewnie dalej bym to ciagnela.../pisala...

Dzieki...za mile slowa...

(I wybaczcie, ale ja - wole tego nie czytac.......Wstyd mi...baaardzo....)
Ale przy pisaniu troche sie posmialam...fakt....
ja też ci wybaczam , Una_
:)))
Patrycjiii 20 życzę dobrych wyników w nauce,
a do Gosikkk - następnym razem , jesli takowy będzie, proszę, zrób przysługę (nie niedźwiedzią) i wstrzymaj się 24 godziny
Cytat: freland
a do Gosikkk - następnym razem , jesli takowy będzie, proszę, zrób przysługę (nie niedźwiedzią) i wstrzymaj się 24 godziny

Przykro mi, ale nie lubię robić ludzi w balona- może i miała być to nauczka, może zepsułam Wam świetny dowcip, ale trudno.. Nie popieram lenistwa, ale złośliwości też nie. Nie łatwiej po prostu zignorować czyjś wpis o pomoc/ "pomoc" niż tracic czas na pisanie czegoś czego osoba prosząca nie oczekuje? swoją drogą dziwie sie ze komus chcialo sie w ogole pisac cokolwiek.. taki szczytny cel dania nauczki autorce tego wątku?

edytowany przez Gosiakkk: 15 cze 2011
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie