Witam Was wszystkich serdecznie :) jestem tutaj nowa, i przeglądałam trochę forum, widzę że pomagacie dużo innym. Zarejestrowałam się na tej stronie ponieważ chciałabym wyjechac do pracy w Hiszpanii, ale zanim to zrobię to muszę przede wszystkim cos znaleźc i poduczyc się języka. Umiem co nieco, tak w stopniu komunikatywnym i wydaje mi się że potrafiłabym się dogadac. Miałabym prośbę, widzialam poniższy watek i wdziałam ze pomogliście pewnej Pani. Również prosiłabym o pomoc w przetłumaczeniu pewnego tekstu, jeżeli to będzie możliwe, i również byłabym bardzo bardzo wdzięczna za pomoc. Koleżanka która mieszka w hiszpani, podała mi email do pewnej knajpki i mówiła żebym do nich napisała o sobie i dlaczego chciałabym tam pracowac i ze ona mi w tym nie pomoże bo sama nie potrafi składac dobrze gramatycznie zdań. Zatem bardzo bym was moi Drodzy prosiła o pomoc w przetłumaczeniu tego :
Witam, nazywam się Amanda. Pochodzę z Polski mam 23 lata i bardzo chciałabym wyjechac do hiszpani, nie znam za dobrze języka, ale umiem porozumiewac się w stopniu komunikatywnym. Chciałabym się zapytac czy jest u Was może jakiś wolny etat, nie ważne jaki, przyjęłabym wszystko. Bardzo mi na tym zależy. Jestem sumienna osoba, odpowiedzialną, przyjazną i zaradną a przede wszystkim punktualna, szanuje innych ludzi i nie wdaje się w konflikty, bardzo szybko się uczę nowych rzeczy. Nigdy bym państwa nie zawiodla i starała się ze wszystkich sil. Chciałabym wynając pokój i jakoś przeżyc, nie zależałoby mi na dużym wynagrodzeniu, byle tylko zaplacic za wynajęcie i kupic sobie coś do jedzenia. Piszę o tym, ponieważ wydaje mi sie to ważne, pracowałabym dla państwa za 500-550e za miesiąc. Bardzo proszę o rozważenie mojej prośby i danie mi szansy. Jeżeli nie mają Państwo nic do zaoferowania to może znacie kogoś kto potrzebowałby kogoś do sprzątania, gotowania, robienia zakupów ? Bardzo proszę o odpowiedź. pozdrawiam serdecznie.
Bardzo również proszę o nie dodawanie glupich komentarzy do tego co napisałam, nie wszystkim się powodzi i nie każdy ma szanse się wybic. Pozdrawiam wszystkich i będę bardzo wdzięczna za pomoc !!! :)