Espanol para ti jest kompleksowym kursem języka hiszpańskiego, uczy zarówno gramatyki jak i słownictwa - od zera.
Przerobiłam cały ten kurs i uważam, że jest godny polecenia, choć dobór słownictwo nie jest najwspanialszy.
Teraz Profesor Pedro - nie korzystam, ale mam zamiar kupić, przy czym korzystałam zarówno z Profesora Klausa jak i Henry'ego (Słownictwo i Konwersacje) i byłam pod wielkim wrażeniem. Na pierwszej płycie są dialogi i ćwiczenia ze słownictwa typu krzyżówki czy "znajdź słowo", a na drugiej same słownictwo. Jest mnóstwo gotowych ćwiczeń, ale jeśli się chce, można edytować własne. Ten program nie uczy gramatyki czy rozumienia ze słuchu, skupia się na słownictwie. Ale swoją rolę spełnia bez zarzutu.
A co do Hiszpański Mówisz i Rozumiesz - niestety nie mogę się wypowiedzieć. Jest to podobno niezbyt obszerny program uczący podstawowych struktur gramatycznych i użytecznych zwrotów. Ja osobiście wolę kupić coś, co obejmuje szerszy zakres materiału. Ale może wypowie się ktoś, kto korzystał z tego programu.