Studia w Hiszpanii...?

Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna
hej!
Mam pytanie, czy na kazda uczelnie/uniwersytet w hiszpanii potrzebny jest ten certyfikat DELE, czy wystarczy tylko znajomosc jezyka??
Planuje za rok isc na studia do Alicante, z tego wzgledu ze moi rodzice tam mieszkaja, i ja jade juz tam na stale. tyle ze po przeczytaniu tego, zastanawiam sie czy tylko ze znajomoscia jezyka sie tam dostane... wysoki jest poziom wg krtyteriow przyjmowania?
czesc :) a ja mam taka sprawe-jak sie staraliscie o erasmusa to pislaiscie pewnie cv po hiszp i list motywacyjny po polsku...moze ktos bylby tak milo i przeslal by mi jako wzor?? bede bardzo wdzieczna :)
moj mail [email]
Cześć! Ja planuję w przyszłym roku studiować filologię romańską na Universitat de Girona mam tylko wątpliwości jak to jest teraz z selectividad? Można jechać z polską maturą przetłumaczoną na hiszpański czy trzeba się przygotowywać do hiszpańskiej matury?
Mi jedna osoba z Madrytu powiedziala, że naszą polską mature przeliczają na hiszpanską punktacje i tyle:) tylko trzeba miec przetlumaczone wyniki maturalne i swiadectwo. a reszta swiadectw ze szkoly sredniej tez musi byc przetlumaczona?
Selectividad dla mieszkańców Unii Europejskiej został zniesiony! Tak jak napisałaś, należy mieć przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego świadectwo maturalne ("certificado que constituya el requisito de acceso general a la universidad en el sistema educativo correspondiente") oraz świadectwa szkolne z dwóch ostatnich lat w liceum. W UNED-zie, przeliczają pkty i wystawiają credencial na podstawie dostarczonych tam dokumentów. To strona, na której wyszczególnione są poszczególne wymagania:
http://portal.uned.es/portal/page?_pageid=93,944219&_dad=portal&_schema=PORTAL
ja wlasnie mam zamiar sie wybrac na erasmusa.. tylko mam duzy problem ze znalezieniem odpowiedniej uczelni poniewaz kierunek ktory studiuje w polsce jest malo popularny a mianowicie logistyka.. moze jest na tym forum jakas wspaniala duszyczka ktora zechcialaby mi pomoc w znalezieniu jakiejs uczelni z tym kierunkiem. chodzi mi o uczelnie w nadmorskich miastach jesli oczywiscie sa z takim kierunkiem. bardzo prosze o pomoc. niestety sama sobie nie poradze a dodam tez ze chce jechac na 2 rok studiow;) dziekuje
witam,
oczywiscie interesuje mnie studia w hiszpani:) studiuje w polsce turystyke międzynarodową, i mam pytanie czy ktos wie na jakich uczelniach jest mopja specjalizacja lub coś zblizonego bo nie bardzo mi sie podoba opja zaczynania wszystkiego od nowa...
z góry dzieki za odp:)
Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna

»

Programy do nauki języków