Granada

Temat przeniesiony do archwium.
Zbieram informacje na temat uniwersytetu w Granadzie! Z góry dzięki za wszystkie wpisy! Gracias
Ja nie mam informacji na temat uniwersytetu w Granadzie, ale moge Cie zapewnic ze miasto jest fantastyczne, ludzie przemili, a klimat wymarzony... To bardzo przyjemne miejsce na dluzszy pobyt.
a interesuje cie cos konkretnego? moze jakis wydzial??
saludos
Jeszcze nie myslałam nad konkretnym wydziałem, ale na pewno musi to byc jakis kierunek humanistyczny! Tak naprawdę to nie wiem jeszcze, czy w tym roku pojechałabym na studia do Hszpanii, ale w przyszłości na 100% :). Słyszałam, że ten uniwersytet jest w porządku, podobnie jak kursy językowe, które się tam odbywają.
Muchos saludos
wybieram się na stypendium do granady-semestr letni 2006. zbieram informacje. mam namiary na osoby, które już tam były. póki co polecam stronę universidad de granada www.ugr.es.

pozdrawiam!!
Ja chce wyjechac letem 2006 roku, wiec moze sie spotkamy ;) Mam nadzieje, ze moje plany sie spełnia; zrobie wszystko, zeby tak sie stało!!!
byłam na stypendium w granadzie dwa lata temu. miasto jest spoko, ale w zimie jest klimat jak u nas na jesieni, w lecie zaś upał nie do wytrzymania. co do zajęc, to poziom uczelni raczej kiepskawy, przynajmniej na wydziale humanistycznycm. ja chodziłam na zajęcia z filologii, bo studiuję romanistykę, ale równiez na zajęcia wydziału historycznego i filologię słowniańską. kiepściuutko ! kursy hiszpańskiego, ale takie wakacyjne, sa spoko, bo organizowane sa przez inną jednostkę dydaktyczna niż uniwersytet, tzn. jest to centro de lenguas modernas. będąc na sokratesie i mając dobry poziom hiszpańskiego (taki sredni, nie jakies cuda) i tak jest się zwolnionym z tych kursów.
Dzięki za informacje. Własnie dlatego przed wyjezdem zbieram opinie, zeby pozniej wszystko dobrze przemyslec i rozwazyc, a nie jechac tak "na wariata".
Saludos
Hey, a jak wygląda sprawa stereotypów na temat hiszpanów, ich podejścia do spraw sexu,życia, zabawy itd.
hey] ja czekam własnie na odpowiedź ze strony granady, zamierzam wyjechać na rok: masz kontakt z osobami, które tam były, są: szukam pokoju do wynajęcia. pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.