hiszpański od podstaw - US

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Dowiedziałam się, że na powyższy kierunek można zdawać m.in. język angielski. Jest 15 kandydatów na 1 miejsce (!!), egzamin ustny i pisemny (pewnie kosmiczny skoro jest takie zainteresowanie). Czy orientujecia się może gdzie (jeżeli w ogóle) można kupić testy z egzaminów wstępnych z ubiegłych lat??
tez bylabym zainteresowana egzaminami z jez. angielskiego bo nie niestety nie umiem jeszcze hiszpanskiego na tyle aby go zdawac
PROSZĘ NAPISZCIE COSIK!!!!!!
Na wtdziale UŚ w Sosnowcu można kupic testy z poprzednich lat. ALe fakt są kosmiczne. Dostanie się z angieslkim graniczy z cudem, ale zycze powodzenia. Jest bardzo duzą konkurencja. Ja tez startuje ale z espanolem.
Pozdrawiam
Moja koleżanka była w piątek na Żytniej, w popkoju 117 (gdzie podobno są testy do kupienia) powiedziano jej : proszę pytać na pierwszym piętrze w sekretariacie. Poszła, ale sekretariatu nie znalazła. Dlatego pytam gdzie można kupić dokładnie lub gdzie jest ten sekretariat, bo nie chcę się wygłupić :D
Ja też chce zdawać i zdaje hiszpański . Czy hiszpański na egzaminach też jest aż tak bardzo trudny? Gdzie dokładnie kupić te testy????????? (a jakby ktoś wiedział w jakich godzinach jest otwarty ten dziekanat to byłoby super)
Sekretariat rzeczywiście jest na pierwszym piętrze, to są chyba 2 drzwi po lewej stronie, ale wydaje mi sie,że testy raczej dostaniecie w dziekanacie Sam egzamin nie był trudny, ja zdawałam już 3 lata temu, wtedy tez było dużo ludzi na jedno miejsce, poziom CAE-CPE w zupełnosci wystarczy :)
dzięki:)
testy można dostać w sekretariacie , pózniej idziesz je skerowac i odnosisz znowu do sekretariatu.Niestety nie wiem w jakich godzinach jest otwarty.
jesli chodzi o angielskie to niestety poziom CPE!!!jezeli chodzi o starych maturzystow to boje sie ze bedziemy miec mnijesze szanse (ja tez ze stara matura) bo nowi maturzysci nie mają examaminow pisemnych, tylko same ustne. ALe mam nadzieje ze przeliczą to jakos w miare równo. Ojala!!!!
Ja tez zdaje hiszpański. Z tego co słyszałam jest spora konkurencja. A exam z espanola jest poziomowo porównywalny do innych językow. Nie ma żadnych ulg ze to hiszpanski. Bo przeciez na studiach i tak uczysz sie od podstaw.
Z tego co wiem to rok temu hiszpanski zdawało 40 osób a dostały sie az 2. Wiec sama widzisz.
Ja zdaję hiszpanski. Może się uda. a jak nie to zaoczne.
a wie ktoś do kiedy i gdzie składa sie papiery ? (pisałam starą mature)
wejdz na stronę Uniwersytetu Śląskiego tam wszystko jest napisane;)
wystarczy...??????????? poziom CAE...? wystarczy? to jest żart, czy serio mowisz..

a ja myslalam, ze jestem dobra z angielskiego... no to teraz mam dwa wyjscia, albo isc plakac, albo zaczać sie juz w tej chwili uczyc intensywnie.. zostal niecaly miesiac... ;((
z CPE myślę ze można sie spokojnie dostać. Jesli chodzi o poziom hiszpanskiego to nie ma żadnych ulg ze to oiberystyka, tylko testy sa na porównywalnym poziomie. Obejmuje całą gramę , worek frases hechas, czyli to czego można sie spodziewać
Ja zdaje hiszpanski.
Temat przeniesiony do archwium.