UAM Poznań

Temat przeniesiony do archwium.
Hiszpański na filologii hiszp jest tam od podstaw? Prosze o odp.
nie musisz znać hiszpańskiego jeśli chcesz iść na filologię hiszpańską na UAM
... no bo są dwie grupy dla zaawansowanych i nie.
Ciesze sie :) W takim razie startuję :) Ale czy dam rade jeśli się dostane... Chyba skaczę na głęboką wodę..
Studiujesz tam? Jeśli tak to powiedz mi co o tym sądzisz. Dam rade? Nie znam hiszpańskiego ale marzę zeby sie go uczyć.
jesli nie znasz hiszpańskiego i będziesz w grupie z hiszpańskim na poziomie podstawowym, to masz takie same szanse aby dać sobie radę jak reszta:) też składam tam papiery, ale ja hiszpański już znam...

powodzenia życzę, i jeśli chcesz sie dokładnie dowiedzieć jak wygląda rekrutavcja to znajdziesz te informacje na stronie UAMu: www.amu.edu.pl
hehadto, ja też tam składam, może się spotkamy ;)
A tak przy okazji, to wiesz od kiedy i do kiedy można tam składać papiery kiedy są te ustne egzaminy, bo nie moge tego nigdzie znaleść.
un abrazo
Heh no to widzimy się wszyscy na rozmowie kwalifikacyjnej :) Powodzenia Wam życze! A kiedy to ja też nie wiem..
Witam, ja te| sie wybieram na UAM, ale ja mam stara mature. Papiery chyba sie daje od 6 czerwce, ale nie jestem pewien. Wy chyba macie egz. 18 lipca
http://www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1202
http://www.amu.edu.pl/strony/rekrutacja2005/terminy_egz.html

tu można sprawdzić kiedy są egzaminy i do kiedy trzeba składac te wszystkie dokumenty...ale ja czegoś nie rozumiem. na tej stronie UAMu jest napisane, że papiery należy złożyć do 6 lipca... a ja wcześniej słyszałam, że do 20 czerwca (oczywiście świadectwo maturalne trzeba donieść później). Chociaż chyba najbardziej prawdopodobne jest to, co jest napisane na stronie UAMu. Jakby ktoś coś więcej wiedział, piszcie! :)

fajnie by było gdybyśmy wszyscy się dostali:))) ale ja zaczęłam szczerze wątpić w moje szanse, gdy zobaczyłam klucz odpowiedzi do nowej matury z polskiego, i porównałam go z moimi odpowiedziami...
myślę jeszcze o złożeniu papierów na etnolingwistykę, również na UAMie. Wiecie może, czy w tym roku będzie tam hiszpański? bo w poprzednich latach był.

saludos
Jasne , widzimy się.
Ale czy będziemy wiedzieć, że to my?????? ;)
zawsze możemy ustalić jakiś wspólny okrzyk rozpoznawczy;)
Hola!! nie wiecie ile kosztują studia zaoczne na kierunku filologia angielska albo hiszpańska?
Niezły pomysł. A co proponujesz? :)
hihihi
Kurde juz nie wiem.. Przeczytałam na tych ich stronkach, że lektoraty mielibysmy z... łaciny, portugalskiego/baskijskiego/katalońskiego i z francuskiego/niemieckiego.
Yyyyyyyy te katalońskie spoko spoko ale.. ja nie chcę niemieckiego ani francuskiego :( A co z moim angielskim? Chciałabym jednak kontynuować jego naukę.. :( Chyba jednak filologia angielska. A szkoda bo na hiszpańskiej z pewnością byliby milsi ludzie. W ogóle Hiszpanie są tacy przyjemni.
Pozdrawiam!!
Papa
P.s. Rozmowa kwalifikacyjna jest tam (na banak) 18 lipca.
Gdzie przeczytalas o niemieckim???
Ups - sorry - pisałam to z pamięci - nie ma tam niemieckiego. A wszystko przeczytałam tu:
http://ects.wmid.amu.edu.pl/ects/DegreeProgrammeView.do;jsessionid=AC52C185FF5D36D0F29DE2BB15DB9F90?lang=pl&dpId=11008
Nie ma niemieckiego tam!!!!!!!! jakby był to bym się chyba zabiła! Byślałam, ze już na zawsze skończę z niemcem, jak miałam ostatnią z niego lekcje w liceum :P
Angielskiego na hispanistyce nie ma jako takiego. Jodobno jest lektorat. Jak byłam w Poznaniu i rozmawiałam ze stydentką III roku to powiedziała, że wiele osób żeby nie zapomnieć angielskiego chodzi na zajęcia z angola z grupami z innych kierunków. Ale wtedy jako wolny słuchacz, podejrzewam.
Uczysz się hiszpańskiego i francuskiego (hiszp. rozszerz+ franc.podst lub na odwót - tak było do tej pory) a na II roku wybierasz sobie dodatkowo język spośród tych oto: galicyjski, portugalski, kataloński i baskijski.

Pewnie, że na hispanistyce bedą sympatyczne osoby :) (mam taką nadzieję przynajmniej)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa