hiszpanski na UJ - kto studiuje?

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie: czy na Wydziale Filologicznym UJ jest serio tak straszna atmosfera jak mówią? Co można robić po filologii hiszpańskiej? Czy studia są trudne? Chciałabym złożyć tam papiery w tym roku i się waham :). A może lepiej studiować anglistyke? Proszę o opinie! :)
Wiesz co, zdawaj na anglistyke! Niestety na filologii hiszpanskiej jest TAKA straszna atmosfera, o ktorej mowia:( Poza tym, bedziesz miec wiecej mozliwosc po anglistyce, a na hiszpanski mozesz zawsze przyjsc na lektorat. Szkoda nerwow, mlodosci, zycia... Atmosfera na anglistyce jest ZDECYDOWANIE lepsza... filo hiszp jest daleka od naszych wyobrazen o tym kierunku... niestety:(
Dołączam się do pytań poprzedniczki.Jaki poziom pod względem języka, no i atmosfery ,rzecz jasna?Ja słyszałąm dobre opinie na temat filologii na UJ i teraz w głowie powstał mętlik,więc drodzy szczęśliwi/zawiedzeni studenci UJ do roboty!!Poratujcie młodszych zapaleńców, por favor!
A na czym polega strasznosc studiowania filologii hiszpanskiej na UJ??
Za niski poziom, a moze za wysoki;)? Nauczyciele nie wykwalifikowani? No, to ostatnie nie sadze.
Czekam na wasze opinie.
A ja chciałam sie zapyać o egzaminy... Jak wyglądają? Czego wymagają od kandydatów? Jaki zakres materiału? Chcę składać papiery, ale się waham...
Hej!!! NApiszcie, dlaczego Waszym zdaniem jest tak strasznie. Tez chcialabm startowac na fil.hiszpanska. Jednak ta zmarnowana mlodosc mne przerazila! studia studiami,ale kazd chcialby zazyc zycia studenckiego ;-). Prosze,napizcie cios konkeniejszego. Na egzamin musimy przeczytac lektury,jednak wciaz nie wiem,jaka forme bedzie mial exam. "Barbarzynca w ogrozie" zawiera mnostwo szczegolow. Czy test bedzie sprawdzal takie szczegoly,czy moze bedzie opieral sie na tworczej interpretacji? Piszcie,jesli wiecie cokolwiek!!! A moze padamy na gg?
CZY NA US NA HISZPAŃKIM TEŻ JEST STRASZNA ATMOSFERA??!!
Witam!
Mam pytanie do studentów filologii na UJ. Jak wyglada nauka praktyczna II języka?? Czy jest to nauka od podstaw??

Z góry dzięki za odp.
Od października bedę studiować wieczorowo(lic.) filologię hiszpańską na UJ. Mam również szansę na pracę, wiążę z nią duże nadzieje. Chciałabym się w związku z tym dowiedzieć jak wygląda mniej więcej czasowo rozkład zajęć na pierwszym roku takich studiów/ile czasu spędza się na uczelni, w jakich godzinach mniej więcej/. Chcę wiedzieć czy uda mi się pogodzić i jedno i drugie. Z góry dzięki za pomoc!
Dołączam się do pytania-na czym polega owa straszność studiowania iberystyki na uj? Bo też rozważam ten kierunek. Czy ktoś może mnie oświecić???
hmmm ktoś tu napisał,że po fil. angielskiej są lepsze perspektywy niż po hiszpańskiej... jak na mój gust bzdura totalna. teraz przecież angielskiego się wymaga od każdego, więc jeśli filologia to raczej jakaś inna bardzie się "opłaca". (ja tylko tak w formie dygresji bo sama się na italianistykę wybieram :))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka