Prosze o przetlumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Mogłby ktos przetlumaczyc. prosze, bo to dla mnie bardzo wazne

La distancia se hace eterna si hay amor

y el tiempo que hay entre el 16 de Mayo y el 10 de Agosto es interminablemente eterno, los segundos parecen ańos, pero todo da igual si pienso que al fin te podré tener entre mis brazos.
Kiedy się kocha (dosłownie: kiedy jest miłość), odległość staje się nieskończona, i czas między 16 maja a 10 sierpnia to nieskończona wieczność, sekundy wydają się latami, ale wszystko to jest nieważne, kiedy myślę, że w końcu będę mógł wziąć cię w ramiona.

Saludos ;)
BARDZO PROSZE O PRZETLUMACZENIE TEJ PIOSENKI

El Poder de tu AmorTengo que reconocerque me sorprendi el amor.Me enamor de sed,y t eres el agua.Desnudo al aire libreestaba mi coraznhablando solitocon su corazn.El poder de tu amorque me eleva a lo profundocomo un globo hasta el cieloEl poder de tu amorme sumerge a las alturasY me corta la respiracinYo te juro, no mientoque tu amor tiene ese poder...Decir que te amo hasta la lunaeso no bastara menos que haya otra luna,en la eternidadLos seres slo son humanossi saben justificarque son ms humanos,si pueden amar.El poder de tu amor ...De nube en nube,va el amor...De rama en rama,va el amor...De beso en beso,va el amora la cama...El poder de tu amor...
Móc cię kochać, muszę to zbadać, przyłapałem siebie na miłości. Moje zakochanie jest żądzą, a ty jesteś jak woda. Rozbieram/obnażam wolne powietrze, które przed chwilą moje samotne serce powiedziało jej sercu. Móc cię kochać, co mnie pcha w przepaści jak balon do nieba. Móc cię kochać, zatapiam się w wysokości i tnie mnie oddech, a ja ci przysięgam, nie oszukam twojej miłości, którą masz. Mówić, że cię kocham do księżyca, to nie wystarczy. To inny księżyc (?), w wieczności będziemy ludzcy, jeśli zmamy usprawiedliwienie, możemy kochać. Móc cię kochać... Z chmury na chmurę, idzie miłość... Z gałęzi na gałąź, idzie miłość...Od pocałunku do pocałunku, idzie miłość do łóżka... Móc cię kochać...

Saludarte, trochę się natrudziłam, ale myślę, że sens piosenki oddany:-)
muchas gracias Majka y grande un beso
No, moja wersja trochę się różni, nie mnie oceniać, która jest właściwa, chociaż móc cię kochać to poder amarte

Siła Twojej miłości...
Muszę przyznać, że mnie zaskoczyła
Zakochałem sie w pragnieniu,
A Ty jestes wodą.
Obnażony stałem na wolym powietrzu,
a moje serce samo rozmawiało z Twoim sercem.
Siła Twojej miłości,
która mnie wznosi do głębi,
jak balon do nieba.
Siła Twojej milości
zanurza mnie w wysokości
I ucina mó oddech.
I przyrzekam Ci, nie kłamię,
Ze Twoja miłość
ma tę moc.
Powiedzieć, że kocham Cię jak stąd do księżyca
To nie wystarcza.
Chyba , że jest inny księżyc