Filologia hiszpańska UJ

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |
Czy ktoś z Was tam się wybiera? Jakie sa kryteria przyjęcia??
więc ja zdawałam kilka lat temu egzamin wstępny, ale sie nie dostałam. (mam dostępny wówczas w sekretariacie) egzamin wstępny z poprzedniego roku.
o ile wiem nic się nie zmieniło, więc jeśli chcesz, to mogę ci go jakoś posłać, albo może jest dostępny w necie.
życzę połamania pióra, jeśli zdecydujesz się zdawać.
pozdrawiam
Hej mam pytanko po ile sprzedajesz testy?? jak mozesz napisz mi na emial cene i czy mozesz mi je przeslac poczta albo jak bedzie mozliwosc to podac ja jestem z Bochni moj email [email] dzieki wielkie pozdro!!
Czesc,jesli bedziesz wysylac test na maile to ja tez [email] :)
a ja tez bym sobie chciala:D
jak cos to ja tez bym chciała taki test sobie zobaczyc .. :) jakby ktos miał to bardzo bym prosiła o wysłanie mi na [email]
z gory dziekuje.
A ja mam problem..duzego kalibru!
Ma ktos wszystkie lektury ktore sa potrzebne do egzaminu na filologie?Potrzebuje osoby ze skanerem,ktora moglaby te rozdzialy mi zeskanowac i wyslac bo moje zaginely w akcji a nie wszystko zdazylam przerobic-wlasnie wracam z biblioteki i juz te materialy wypozyczono :( Bylabym niezmiernie wdzieczna !! moj mail: [email]

PS.Oprocz rozdzialow z JESIENI SREDNIOWIECZA bo to odzyskalam.A egzamin juz niebawem :(
moze idz do czytelni i sobie skseruj, ja tak zrobilam bo u mnie w miescie tez wszystko bylo pozyczone. a w czytelni powinno wszystko byc. skladasz na hiszpanski czy na jeszcze cos ? ja skladam na hispzanski tylko, ale pewnie bedzie najbarzdiej oblegany:(
moze ktos wie jak ma wygladac ten egzamin ze niby w dwoch jezykach?? bo ja nie mam pojecia ...
mam podobny problem jakbys mogla bys mi pomodz egzaminy za 10 dni ja mnic nie mam
kurcze:/ no niestety nie mam skanera:/ ale w czytelniach powinno wszystko byc, napewno w rzeszowie jest... poszukaj jeszcze bo to 7 lipca juz! Powodzenia:) moze jak matura dobrze poszla to na to barzdiej popatrza to sie nie martw!
No właśnie. Jak tam nauka? Ja też próbuję na ten kierunek. Życzę powodzenia! :)

Nikt nie ma pojęcia jak to ma wyglądać? ;(
Potrzebny mi skan rozdzialu z JEZYKOZNAWSTWA OGOLNEGO,jesli ktos ma poprosze.Z gory dziekuje.moj mail: [email]
jak w ogole wyglada ten egzamin na iberystyke dla nowej matury?
wiecie może od ilu punktów (procent) przyjmowali w poprzednich latach?
tego tym bardziej nie wiem..
na razie probuje sie dowiedziec jak taki egzamin wyglada..czy to jest test czy opisowka i czy pisany jest w dwoch jezykach..
to jak się czegoś dowiesz to wrzuć to na forum, ok? :]
mam pytanie do osób, które zdobyły książkę "Językoznawstwo ogólne. Wybrane zagadnienia". Nigdzie nie mogę jej dostać, a wchodzi ona w skład pięciu obowiązkowych lektur do egzaminu... Czy możecie mi powiedzieć, co mogę znaleźć w wymaganym rozdziale "Językowa wieża Babel"? Jakie problemy ten rozdział porusza, czego konkretnie dotyczy itp. Będę wtedy mogła znaleźć te informacje w innych książkach. Bardzo proszę o pomoc!!!
a masz moze skaner?potrzebuje LEKCJE NOWOCZESNOSCI-we wszyskich bibliotekach jest teraz wypozyczona.bylabym wdzieczna gdybys mi wyslala.pozdrawiam!
PS.jak myslisz..co beda wymagac z BARBARZYNCY W OGRODZIE?
'Legendy nowoczesności' chyba ;)

A z 'Językoznawstwa...' to te zagadnienia:
* zróżnicowanie języka na kuli ziemskiej
* pochodzenie współczesnych języków
* klasyfikacja typologiczna języków
* nowe języki i niby-języki
tfu..pomylka ;)
Kitty86 - niestety nie mam skanera:(

Yashmine - muchas gracias :)))

A co do Barbarzyńcy w ogrodzie... Ja bym chciała, żeby pytania dotyczyły np rozdziału o albigensach... ale obawiam się szczegółowych pytań, dotyczących budowy katedr, dat i nazwisk malarzy... a tego za nic nie zapamiętam:/
Nie wiecie może czy będą to dwa egzaminy (po polsku i w języku obcym) czy jeden, w którym te dwa języki będą połączone?

powodzenia i do zobaczenia w czwartek
ja najbardziej boje sie pytan z "legend nowoczesnosci" , nie mam pojecia co z tego moze byc:(
wlasnie sie zabieram za czytanie barbarzyncy po raz drugi bo z pierwszego czytania niewiele pamietam :D
mam nadzieje ze to bedzie test i nie zbyt szczegolowy!!!
pozdrawiam:)
Żaden problem :)

Ja się denerwuję na razie i najbardziej tym, że nie ma jeszcze dokładnej godziny i miejsca tego całego egzaminu! Szlag by wziął tą przekletą biurokrację :\
Co do treści lektur to mnie właśnie martwi 'Barbarzyńca...' i 'Legendy...'. Reszta ciekawa, przynajmniej dla mnie :)))
11.30. Jezusie :o
te testy wstępne to ktoś przesyła komuś tak? :]
ja bym bardzo je chciała jak moge na maila [email]
odwdzięczę się jak mogę. dzięki.
ja tez czekam na przeslanie testu.ma go [email] POR FAVOR
o 11 trzeba juz tam byc.jestem w panice.pytania beda po ang.odpowiedzi tez?ludzie piszcie cokolwiek wiecie na temat formy egzaminu!zupelnie nie wiem czego oni od nas moga chciec z tych lektur.te eseje filozoficzne i estetyczne to totalne pieprzenie.zadnych konkretow.moze wobec tego my tez nie ebdziemy musieli strzelac szczegolami(?).
czy ktos jeszcze z rzeszowa sie wybiera?ile jest osob na miejsce w tym roku?bede wdzieczna,jezeli mi tez ktos przesle test z lat wczesniejszych: [email]
na jakie uczelnie jeszcze skladacie papiery?mowa rowniez o filologii hiszpanskiej,tudzien iberystyce ;)
ja jeszcze Wroclaw i Warszawa.
ja sie zastanawiam czy bedzie to test zamkniety czy beda rowniez pytania otwarte... mysle ze mozna sie tam wszystkiego spodziewac i bede musiala liczyc na szczescie :/ do tego ma trwac ok 3 godzin! zlozylam jeszcze papaiery na AP na hispzanski ale tam jak narzie jest ponad 20 osob na miejsce :O ciekawa jestem ile jest na UJ?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 41
poprzednia |

»

Pomoc językowa