Filologia hiszpańska UJ

Temat przeniesiony do archwium.
31-41 z 41
| następna
Na AP tez zlozylam ale nic o tej szkole nie wiem :p
hej. ta także chciałabym zobaczyć jak wygladają te testy. Czy ktoś mógłby mi przesłać na [email]
mam pytanie: czy ktoś tu się kształci na tłumacza? jestem barzdo zainteresowan tym zawodem. niestety nie mam zbytnio sie kogo popytać o studia, o kierunek jaki najlepiej wybrać aby ostac tym tłumaczem, gzdie (mistao)najlepiej sie kształcić w tym kierunku, jak wyg;adaka same stuida, ilu jezylkow mozna sie nauczyc...bardzo,bardzo prosze ojakiekolwiek informacje!
dziekuje z gory
[email]
wrocławianka
no i po egzaminie

mam nadzieję że w poniedziałek będziemy już wiedzieć kto się dostał
No i co, łatwe było! :)

Tylko angielski to porażka :>
łatwo wcale nie było...angieslki to porazka na calej linii, szczegonlie część czytana. Albo te babki miały jakąś wadę ymowy, albo to ja mam coś ze słuchaem, bowiem rozumiałam co drugie słowo, a co do dopiero zapamietac to wszystko i jeszcze ułożyc odpowiedź. Humanistyczną częśc ciut łatwiejsza, choć gramatyka polska nie była łatwa.
łatwo wcale nie było...angieslki to porazka na calej linii, szczegonlie część czytana. Albo te babki miały jakąś wadę wymowy, albo to ja mam coś ze słuchaem, bowiem rozumiałam co drugie słowo, a co do dopiero zapamietac to wszystko i jeszcze ułożyc odpowiedź. Humanistyczną częśc ciut łatwiejsza, choć gramatyka polska nie była łatwa.
łatwe to moze bylo z "Babarzyncy w ogrodzie" i "Jesieni sredniowiecza", za to z "Legend nowoczesnosci" i tekst po angielsku to jestem srednio zadowolona:/ no i zawalilam gramatyke polska:( teraz tytlko czekanie, mam nadzieje ze jakos korzystnie policza to razem z punktami z matury!
Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś przesła mi na e-mail testy [email] z óry dziękuje,wiem że już za późno w tym roku na filologię ,ale może w nastepnym się uda:) pozdro for all!!
hej...czy ktoś może wypisać tytuły i autorów lektur, które były wymagane na egzaminie...chętnie zobaczyłabym co to dokładnie jest. A tak poza tym to trudna była ta polska gamatyka bo tego najbardziej się obawiam za rok...p.s.zdaliście?... :)
Wejdź sobie na stronkę uJ. Tam jest wszystko napisane, wystarczy dobrze poczytać/poszukać ;>

Co do gramatyki to nie była zbyt trudna, ale dla każdego co innego jest trudne, więc reszta może miec odmienne zdanie od mojego.
Temat przeniesiony do archwium.
31-41 z 41
| następna

»

Pomoc językowa