UW - jak poszły CEWy?

Temat przeniesiony do archwium.
Mi sie wydaje, ze latwe bylo, co nie? jak poszlo reszcie?
też mam wrażenie ze CEW z angielskiego byl dosyc łatwy, aczkolwiek jak zwykle musialam sie rąbnąć na 'duty', carry about/over/coś tam jeszcze już nie wspominając, że zdanie "though...no means all countries' czy cos w tym stylu bylo conajmniej dziwne, ale moze ja jakas niedouczona jestem ;]. ehh. ale i tak mysle ze wszystko rozstrzygne sie na tescie predyspozycji :]
a jak bylo duty?
bo mialem wrazenie, ze duty jest podobne do beauty i bedzie dutifully, i nawet znalazlem kilkaset tysiecy stron z tym wyrazeniem
a carry to chyba about bylo, nie?
a to z though to ja wogole nie wiedzialem:> wpisalem it bo tam chyba podmiotu brakowolo ale to strzal byl chyba 'by' powinno byc bo jest takie wyrazenie
i jeszce nie wiedzialem w zdaniu z courses...offered that interests, ja tam walnalem 'are'

ps Gdzie pisalas?
tez mam 'are' a jesli chodzi o carry to wpisalam wlasnie 'about' ale w googlach tego szukalam potem i wyszlo ze jest zero wyników dla wyrazenia 'carry about'...więc who knows...
a z duty to nie wiem, ale juz kilka osob podaje Twoja wersje 'duty' wiec pewnie masz dobrze
kurcze no faktycznie jest 'by no means' ehhhh dlaczego mi to do glowy nie przyszlo :/
pisalam na szturmowej :]
zaraz, zaraz to nie carry tylko care about? tak mi sie wydaje...

eee ja na krakowskim
ahh chyba faktycznie care ooooohhh
to juz lepiej ;]

a zdajesz tylko na iber czy jeszcze na inne kierunki?
ibe a gdybym nie zdal to na ita, a tak wogole to bedzie moj drugi kierunek bo teraz na sgh juz studiuje:>
jak wyniki?

ja wogole sie zdziwilem bo dostalem z pdst 90 i z rozsz 92, nie wiem czemu mam mniej z pdst, pewnie mi odjeli bo pokreslilem w pytaniach otwartch:>
ale w sumie poziom pdst nie robi za duzo bo to tylko 12,5% punktow, jestem optymistyczny
oj z iberystyką chyba przyjdzie mi się pożegnać niestety :( będe miała za tą część 43 pkt czyli juz stracone 7% z całośi, co przy wynikach nowych maturzystów stawia mnie na przegranej pozycji. No ale nic. Maybe next year ;)
ja mam 96% zpodstawowej, 88% z rozszerzonej. no zobaczymy jak to bedzie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje