Kilka pytań apropos iberystyki i matury z hiszp.

Temat przeniesiony do archwium.
Hej wszytskim! Mam kilka pytań odnośnie tematu posta i byłabym b. wdzieczna wszytskim którzy mi pomogą.
1) Co mozna robić po iberystyce?
2) Ile języków można maksymalnie zdawac na maturze?
3) Jakie są szanse zdania matury z hiszpańskiego po trzech latach nauki 4 -5 h tygodniowo?

Z góry dziękuje za odpowiedzi!
1) nauczyciel;p, tłumacz, jakiś tam może urzędnik, ambasador, czy coś (al enie wiem, czy tu dokształcenia przypadkiem nei trzeba;p)

2) max. przedmiotow zdajesz 6: polski, j. obcy, przedmiot (nie język) i jeśli się chce można zdawać jeszcze 3 przedmioty, ale tylko na rozszerzonym, czyli 4 języki.

3) nie wiem. kurde nie wiem, bo nie wiem, co umiesz, nie wiem, jaki poziom chcesz! wiedzy nie mierzy sie w latach!! ja niedlugo rzucam sie na telca b iles. po troszke ponad roku nauki. niedopuszcza mnie? wszystko zalezy od ZAANGAZOWANIA! i talencikow jakis hehe;)
Serdecznie dziękuję. Będę walczyć :D
ambasadr to raczej po akademii dyplomatyznej:) a i tak trzeba miec dyplom ze ma sie egzamin:) ale reszta to tak:) mozna robic wsyztsko:)
Hmmm A ten dziennikarz, Gugała bodajże, po iberystyce pracował w tvp1 a potem przez rok chyba byl ambasadorem w Ameryce Poludniowej. Teraz znowu wrocil do tv. Nie wiem jakie i czy w ogole dodatkowo Pan Gugala ma skonczone studia, ale po iberystyce byl ambasadorem :) Wiec to nie jest niemozliwe :)
PS.Ja ze swojej strony proponuje prace w jakiejs fajnej firmie polsko - hiszpanskiej. Jest tego coraz wiecej - wierzcie mi, bylam na praktyce w polsko - hiszpanskiej izbie gospodarczej :)
Pozdrawiam (i cieple pozdro dla ludzi z phig)

»

Życie, praca, nauka