UŚ - fil his - egzamin wstepny z angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! W poniedzialek (11.07) test z agielskiego na filologie hiszpanska i tak sie zastanawiam jak on konkretnie wyglada...
Ile jest zadan, jakie typy zadan, czy pisze sie wypracowanie? Mam testy na fil ang z lat poprzednich i nie wiem, czy to jest to samo, czy na hiszpanska wymyslaja inna forme egzaminu, czy nie? Czy jest tak samo trudny?

Czy ktos z was wie cos na ten temat? Prosze o odpowiedz?
stopien trudnosci mniej wiecej podobny do tych na anglistyke. Kandydaci na UŚ piszcie kiedy macie termin usntnych i jaki język. Powodzenia
jestem po Nm i w srode mam ustny z angola-13.07. ...no i już nie moge sie doczekać, bo raczej wolałabym mieć to za soba:) a nie orientujecie sie jaki poziom jest na tej rozmowie, bo słyszalam że bardzo wysoki??
ooo!! ja tez mam 13 :) wysoki?? jak wysoki?? bardzo?? :) damy rade, co wy to :P obym nie dostala tego pytania o 3 tworcow kultury hiszpanskojezycznej, a tak to cos wymysle ;)
właśnie wróciłam z egzaminu był beznadziejny sto razy gorszy niz testy z zeszłych lat Do ustnych pewnie sie nie dostane ale na wszelki wypadek pytam czy wie ktoś jak wygląda ten egzamin ustny?
zgadzam się!! koszmar! kiedy będą wyniki?? jutro o 20?? bo nie wiem czy dobrze słyszałam:/
skąd wiecie kiedy macie ustne??
zgadzam się z Wami, test z angielskiego był straszny. A propos ustnego to tematy są na http://uranos.cto.us.edu.pl/~roman/ Chyba ok 60 zagadnień.
wiemy kiedy ustne, bo to nowa matura i mamy wyznaczone terminy, a stara miała jeszcze test do pisania...a co do pytań to ja już wole o twórców hiszpańkich, niż o amerykanizacji gadać, zreszta jak to sie ma wogóle do hiszpańskiego?? wytłumaczy mi ktoś?? trzymajcie sie wszyscy kandydaci!! damy rade:)
ponizej zestaw pytan ze strony http://uranos.cto.us.edu.pl/~roman/ - Instytut filologii Romańskiej Uś - dla posiadaczy nowej matury, na egzamin ustny :))))

II. Zagadnienia w języku angielskim

1.What made you choose the Spanish Department. How do you imagine your future career?
2.What do you understand by the famous saying: A man lives as many times as the languages he knows ?
3.What are your most immediate associations with Spain? Why?
4.Which Spanish-speaking countries would you like to visit? Why?
5.What would you like to show a person from Spain visiting Poland for the first time?
6.Which aspect of Polish culture is especially worth promoting abroad?
7.Could you name at least three cultural representatives from different Spanish-speaking countries whose work you found particularly impressive? Give reasons for your choice.
8.What are the advantages and disadvantages of living abroad?
9.If you were offered a job in Madrid, Buenos Aires or Mexico City, which of the cities would you choose? Why?
10.Is it true that the illiterate of the turn of the 21st century will be those who only speak two foreign languages?
11.Name two achievements of the human race in the 20th century which you think have had the strongest influence on every-day life.
12.What do you understand by social problems? Would you include AIDS, drug addiction or famine among them?
13.Will movies and the Internet replace books?
14.Do you think that the ever-increasing Americanization of life is a threat to European culture?
15.Is there a place for Don Quixote in the contemporary world?

Wiec chyba nie bedzie tak trudno !!!!!
pozdrawiam
i SUERTE !!!!!
zupełnie zapomniałąm, że nowa matura nie miala pisemnego :/
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje